Να απομακρύνεται οριστικά φαίνεται το ενδεχόμενο επίτευξης συνολικής συμφωνίας του Ιράν με τους «Έξι» για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης εντός της προθεσμίας, καθώς τα εμπόδια του εμπλουτισμού ουρανίου και της άρσης των κυρώσεων παραμένουν ανυπέρβλητα.

Η Τεχεράνη ανέφερε πως θεωρεί «αδύνατη» την επίτευξη συμφωνίας μέχρι τη Δευτέρα, εκπνοή της προθεσμίας στις συνομιλίες, λέγοντας πως οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην παράταση του διαλόγου.

Δεδομένου του λίγου χρόνου που έμεινε και του αριθμού των θεμάτων που πρέπει να επιλυθούν, είναι αδύνατο να φτάσουμε σε συμφωνία μέχρι τις 24 Νοεμβρίου» ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της ιρανικής ομάδας διαπραγμάτευσης στη Βιέννη που επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο ISNA την Κυριακή.

Η πηγή ανέφερε ως επιλογή την παράταση των συνομιλιών, η οποία και θα συζητηθεί το βράδυ της Κυριακής εάν δεν έχει υπάρξει συμφωνία μέχρι τότε.

Συγκλίνουσες αναφορές από όλες τις πλευρές στο τραπέζι δείχνουν πως το αδιέξοδο επικεντρώνεται στο ζήτημα του εμπλουτισμού του ουρανίου, του αριθμού των φυγόκεντρων και την πορεία της άρσης των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης.