Χρονολογικά, η πρώτη απαγόρευση στην Τουρκία ήταν για το φιλί. Με κυβερνητική προτροπή το ανώτατο ισλαμικό ιερατείο έκρινε ότι ένα δημόσιο φιλί είναι «κατά βάση ανήθικη πράξη» και έξω από τις μουσουλμανικές παραδόσεις. Όταν κάποιες κοινωνικές ομάδες διαμαρτυρηθήκαν το ιερατείο «εξήγησε» ότι ανήθικο φιλί είναι εκείνο που δείχνει «τα χείλη δυο ατόμων να αλληλορουφιουνται και μάλιστα επί πολύ ώρα».
Η δεύτερη απαγόρευση, αυτή την περασμένη Τρίτη 18 Νοεμβρίου, αφορά την «τηλεοπτική συνύπαρξη» προσωπικών φωτογραφιών μέσα σε «ιερούς χώρους κάθε θρησκευτικού δόγματος». Όταν κάποιες εφημερίδες ρώτησαν αν η απαγόρευση ισχύει και για φωτογραφίες του πάπα Φραγκίσκου στην εκκλησία των Καθολικών της Άγκυρας η απάντηση ήταν κάθε άλλο από καθησυχαστική. Στην κρίση των εφημερίδων εναπόκειται η δημοσίευση σχετικών φωτογραφιών. Ο πάπας αναμένεται σε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία στις 28 Νοεμβρίου.
Η τρίτη απαγόρευση – αυτή σε μορφή σοβαρής συστασης – άφορα το ταγκό και ανακοινώθηκε την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου. Ο κλασικός αργεντίνικος χορός χαρακτηρίστηκε «βιασμός με τα πόδια» από την «Πλατφόρμα Καλής Διαγωγής», ένα πολιτικά και κοινωνικά πανίσχυρο σωματείο ισλαμιστών της Νοτίας Τουρκίας.

Αφορμή ήταν η οργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ταγκό στην Άγκυρα το οποίο άρχισε στις 18 Νοεμβρίου. «Δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και απέχουν πολύ από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις μας ούτε ανήκουν στην εθνική κουλτούρα της Τουρκίας» τέτοιες «αποχαυνωτικές δήθεν χορευτικές επιδείξεις», αποφαίνεται η Πλατφόρμα.

Δεν αναφέρονται μέχρι στιγμής διώξεις για παραβάσεις των απαγορεύσεων εν ονόματι της «ισλαμικής θρησκευτικής παράδοσης».