Οι Αρχές του Μάλι ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι πέθαναν δύο ασθενείς από Έμπολα, οι οποίοι εκτιμάται ότι δεν είχαν έρθει σε επαφή με το δίχρονο κοριτσάκι, το πρώτο κρούσμα του ιού στη χώρα. Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία για εξάπλωση του ιού.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση των υπηρεσιών υγείας της χώρας ότι δεν υπήρχαν ύποπτα κρούσματα, μετά τον θάνατο του κοριτσιού που είχε ταξιδέψει από τη Γουινέα στο Μάλι.

Ο υπουργός Επικοινωνιών Μαχαμάντου Καμάρα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι μία 25χρονη νοσοκόμα που εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική στην πρωτεύουσα Μπαμάκο πέθανε την Τρίτη. Ιατρικές εξετάσεις έδειξαν αργότερα ότι η νοσοκόμα έπασχε από Έμπολα.

Μία γυναίκα ασθενής με την οποία είχε έρθει σε επαφή η νοσοκόμα πέθανε τη Δευτέρα.

Δεν είναι γνωστό γιατί οι εργαζόμενοι στην κλινική Παστέρ στο Μπαμάκο δεν υποπτεύθηκαν ότι η ασθενής -με καταγωγή από τη Γουινέα- έπασχε από τον ιό.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έκανε όλα τα απαραίτητα βήματα για τον εντοπισμό όσων ήρθαν σε επαφή με τη νοσοκόμα.

Σημειώνεται ότι σχεδόν 5.000 άτομα έχουν πεθάνει φέτος στην Δυτική Αφρική από τον ιό.

Η ανακοίνωση των υπηρεσιών υγείας του Μάλι προκαλεί έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού και στη χώρα αυτή και αποτελεί υπενθύμιση του πόσο ευάλωτη παραμένει η δυτική Αφρική στον ιό.