Το νέο νομοθετικό σώμα της Αμερικής που θα προκύψει από τις ενδιάμεσες εκλογές της ερχόμενης Τρίτης 4 Νοεμβρίου θα ελέγχεται από δισεκατομμυριούχους.

Δημοσκόπηση του πανεπιστήμιου της Μινεσότα σε παναμερικανική κλίμακα αποκάλυψε ότι το 98% των υποψήφιων βουλευτών και γερουσιαστών διαθέτει «περιουσία δισεκατομμυρίων» και ότι το υπόλοιπο 2% πολύ λίγο απέχει από το να είναι δισεκατομμυριούχοι.

Είναι κοινό μυστικό ότι η Αμερικανική Βουλή και η Γερουσία ανέκαθεν είχε μεγάλο αριθμό πάμπλουτων Αμερικανών, αλλά ποτέ έως σήμερα δεν είχε σημειωθεί τέτοιο ρεκόρ. Ο πλούτος των περισσότερων οφείλεται σε «παροχές εκλογικής υποστήριξης»–όχι πάντοτε νόμιμες και φανερές–από τα διάφορα λόμπι αλλά και από τους ίδιους τους «συμπαθούντες με το αζημίωτο» επιχειρηματίες.

Ο επικεφαλής της δημοσκόπησης Ντέιβις Λόγκστον χαρακτήρισε την εκλογική μάχη της Τρίτης «νύχτα των αμερικανών ολιγαρχιών» και δήλωσε ότι και τα δυο σώματα του Κογκρέσου θα είναι γονυπετείς στους απλόχερους χρηματοδότες τους για τα επόμενα δυο τουλάχιστον χρόνια, όταν λήγει δηλαδή η θητεία τους.

Χαρακτηρίζοντας τις εκλογές της ερχόμενης Τρίτης «ιστορικές». ο Λόγκστον δήλωσε: «Είναι για πρώτη φορά από τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης του 1789 που βλέπουμε τους σούπερ πλούσιους να κρατούν τόσο σφιχτά την κυβέρνηση».