Επίθεση χάκερ φαίνεται ότι δέχθηκαν τα πληροφοριακά συστήματα του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με αναφορές στον αμερικανικό Τύπο: Καταγράφηκε παραβίαση στο μη διαβαθμισμένο σύστημα υπολογιστών στην αμερικανική προεδρία, με ανεπίσημες αναφορές αξιωματούχων να δείχνουν τη Ρωσία ως πρώτο ύποπτο.

Η απειλή εντοπίστηκε και αντιμετωπίστηκε, ανέφεραν οι αξιωματούχοι, λέγοντας ότι δεν επλήγη το διαβαθμισμένο σύστημα. Δεν σχολιάζει επισήμως ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλούνται το Reuters, στο μη διαβαθμισμένο σύστημα των επιτελείου του Μπαράκ Ομπάμα εντοπίστηκε ύποπτη δραστηριότητα. Τα συστήματα αποκλείστηκαν και ελήφθησαν μέτρα για να αντιμετωπιστεί η δραστηριότητα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά κάθε τέτοια δραστηριότητα και σε αυτήν την περίπτωση πήραμε άμεσα μέτρα για την αξιολόγησή της και τον περιορισμό της»
ανέφερε ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος, όπως και δεύτερο στέλεχος που επικαλείται το πρακτορείο, ανέφερε πως δεν υπάρχει ένδειξη παραβίασης του διαβαθμισμένου συστήματος. Το ίδιο αναφέρουν και οι πηγές που επικαλείται ξεχωριστά η Washington Post.

Οι πηγές που επικαλείται η δεύτερη μάλιστα ανέφεραν ως πρώτο ύποπτο για την επίθεση χάκερ από τη Ρωσία. Αναφερόμενη σε πρόσφατες επιθέσεις χάκερ με στόχο υπηρεσίες του ΝΑΤΟ, την ουκρανική κυβέρνηση και αμερικανικές εξοπλιστικές εταιρείες, οι πηγές της εφημερίδας σημειώνουν την εκτίμηση πως στην περίπτωση του Λευκού Οίκου, η φύση του στόχου δείχνει επίθεση χάκερ με την υποστήριξη κρατικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εν παραβίαση εντοπίστηκε πριν από τρεις εβδομάδες.