Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για περίοδο τριών μηνών κηρύχθηκε από την κυβέρνηση της Αιγύπτου τμήμα της Χερσονήσου του Σινά μετά τις βομβιστικές επιθέσεις με θύματα 33 στρατιώτες.

Πρόκειται για μία από τις φονικότερες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μόρσι.

Τριάντα στρατιώτες σκοτώθηκαν στην πρώτη επίθεση η οποία σημειώθηκε στην περιοχή Ελ Καρούμπα, βορειοδυτικά του Ελ Αρίς κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Ελικόπτερα του στρατού μετάφεραν τους νεκρούς και τους τραυματίες στο Κάιρο.

Η βομβιστική επίθεση είχε ως στόχο δύο θωρακισμένα οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα σε ένα σημείο ελέγχου.

Ο μεγάλος απολογισμός των νεκρών οφείλεται στο γεγονός ότι τα θωρακισμένα οχήματα ήταν φορτωμένα με πυρομαχικά και όπλα βαρέως τύπου.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας έδωσαν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με την πρώτη επίθεση, με έναν από αυτούς να υποστηρίζει ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν αντιαρματική ρουκέτα.

Μερικές ώρες αργότερα, ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ένα σημείο ελέγχου στο Ελ Αρίς σκοτώνοντας άλλα τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, δήλωσαν αξιωματούχοι. Τα θύματα μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα με στρατιωτικά ελικόπτερα, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναληφθεί η ευθύνη για την επίθεση.

Οι δύο αυτές επιθέσεις αποτελούν μεγάλο πλήγμα για την κυβέρνηση, η οποία τους τελευταίους μήνες είχε καταφέρει να σημειώσει πρόοδο στον αγώνα κατά ισλαμιστών μαχητών στην περιοχή του Σινά.