Τουλάχιστον 10 Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα, Παρασκευή, σε μια επίθεση με παγιδευμένο όχημα που σημειώθηκε στην χερσόνησο του Σινά εναντίον δύο θωρακισμένων οχημάτων που είχαν σταματήσει σε ένα σημείο ελέγχου, ανέφεραν πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Άλλοι τουλάχιστον 27 στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επίθεση που διεπράχθη στην περιοχή Ελ Καρούμπα, βορειοδυτικά του Ελ Αρίς, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, είπαν οι πηγές.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν νωρίτερα ακούσει μία έκρηξη κοντά στην αιγυπτιακή πόλη Ελ Αρίς στην χερσόνησο του Σινά σε μια επίθεσή, όπως όλα δείχνουν, που είχε ως στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονταν κοντά.

Αφότου ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και νυν πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ανέτρεψε τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013, οργανώσεις τζιχαντιστών έχουν εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. Υποστηρίζουν ότι οι επιθέσεις αυτές διαπράττονται ως αντίποινα για την αιματηρή καταστολή των υπερμάχων του Μόρσι μετά την απομάκρυνσή του.