Παλαιστίνιος έριξε το Ι.Χ. που οδηγούσε σε στάση τραμ της Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα βρέφος 3 μηνών, ενώ άλλα οκτώ άτομα τραυματίστηκαν.

Τον οδηγό, έναν νεαρό ηλικίας 21 ετών, σταμάτησε ένας αστυνομικός, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον του.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι πρόκειται για Παλαιστίνιο από την ανατολική Ιερουσαλήμ, που είναι ήδη γνωστός στην αστυνομία και έχει φυλακιστεί στο παρελθόν.

Επιπλέον, φέρεται να συνδέεται με στέλεχος της Χαμάς, που σκοτώθηκε στη Ραμάλα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το 1998.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανέφερε ότι ο δράστης είναι μέλος του ισλαμικού κινήματος Χαμάς.

«Ο Παλαιστίνιος τρομοκράτης που παρέσυρε 8 ανθρώπους σήμερα στην Ιερουσαλήμ και σκότωσε ένα μωρό είναι μέλος της Χαμάς» έγραψε ένας εκπρόσωπος Τύπου, Οφίρ Γκέντελμαν, στο Twitter.

Ένα βίντεο με το περιστατικό αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο στο οποίο εικονίζεται ένα γκρι αυτοκίνητο να στρίβει απότομα έπειτα από μία διασταύρωση σε κεντρική οδική αρτηρία.

Αφού ανεβαίνει πάνω σε νησίδα που χρησιμοποιούν οι πεζοί μεταξύ του δρόμου και των γραμμών του τραμ, παρασύρει τους πεζούς που βρίσκονται εκεί.

«Είχαμε μόλις αποβιβαστεί από το τραμ» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ελί Νταγιάν, αυτόπτης μάρτυρας.

«Για λίγα εκατοστά δεν μας σύνθλιψε. Κατέληξε σε μία κολώνα. Βγήκε από το όχημα και άρχισε να τρέχει για να διαφύγει. Δύο άνθρωποι με πολιτικά τον κυνήγησαν και ακούσαμε πυροβολισμούς».

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου αποφάσισε να ενισχύσει την αστυνομική παρουσία στην Ιερουσαλήμ μετά την «τρομοκρατική» επίθεση, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

O Νετανιάχου έστρεψε τα πυρά του κατά του επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μ.Αμπάς, τον οποίο κατηγόρησε ότι ενθαρρύνει τη βία.

«Έτσι δρουν οι σύμμαχοι του Αμπάς στην κυβέρνησή του» είπε, αναφερόμενος στην Χαμάς.