Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) φιλοδοξεί να κατακτήσει μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με το αγγλόφωνο online περιοδικό του, το «Dabiq», το οποίο ξεφύλλισε το CNN.
Στο πρώτο του τεύχος, στις αρχές Ιουλίου, το «Dabiq» δήλωσε ότι «έχει έρθει μια νέα εποχή» για τους μουσουλμάνους.

Κάθε τεύχος περιέχει παραστατικές φωτογραφίες σκοτωμένων ιρακινών στρατιωτών και άρθρα για τις μάχες στο Ιράκ και στη Συρία.

Καθένα από τα τέσσερα μηνιαία τεύχη του «Dabiq» που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής ξεκινάει με ένα μήνυμα για τους αναγνώστες και συνεχίζει με μακρύτερα άρθρα που εξυμνούν το ISIS.
Γενικά το περιοδικό έχει αρκετά θρησκευτικό τόνο. Στο τελευταίο τεύχος, μέλος του ISIS γράφει ότι η σύλληψη γυναικών Γιαζίντι για να χρησιμοποιηθούν ως σκλάβες του σεξ είναι αποδεκτή εφόσον οι Γιαζίντι είναι πολυθεϊστές, δηλαδή αιρετικοί σύμφωνα με το ισλάμ.
Το «Dabiq» είναι φανατικά σουνιτικό. Παρουσιάζει επανειλημμένως εικόνες από σιιτικά τεμένη και τάφους που έχουν δεχθεί βομβιστικές επιθέσεις. Οι ιρακινοί στρατιώτες, που είναι ως επί το πλείστον σιίτες, αναφέρονται ως «αποστάτες».
Άλλα άρθρα έχουν ως στόχο να εμφανίσουν το Ισλαμικό Κράτος ως ένα κανονικό κράτος που παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες και ανοικοδομεί την κατεστραμμένη υποδομή. Το περιοδικό υποστηρίζει ότι κάθε πόλη έχει διοικητική δομή και το τελευταίο τεύχος περιέχει φωτογραφίες με λεζάντες που παρουσιάζουν τις «υπηρεσίες προς μουσουλμάνους» όπως καθαρισμό των δρόμων, επισκευή του ηλεκτρικού δικτύου, γηροκομεία και κέντρα για την θεραπεία καρκινοπαθών παιδιών.
Το πρώτο τεύχος του «Dabiq» είχε μια αγγελία που ζητούσε από «όλους τους μουσουλμάνους γιατρούς, μηχανικούς, επιστήμονες και ειδικούς» να ενταχθούν στο ISIS.
Το πιο πρόσφατο τεύχος υποστηρίζει ότι δυο νέα βιλαέτια ιδρύθηκαν στην περιοχή όπου βρίσκονταν τα συροϊρακινά σύνορα και τα περιγράφει ως ένα επιτυχημένο βήμα προς «την εξάλειψη κάθε ίχνους που έχει απομείνει από τα εθνικιστικά σύνορα». Το άρθρο συνοδεύουν φωτογραφίες από μια στρατιωτική παρέλαση για την ίδρυση των δύο νέων επαρχιών, ένα πλήρως επανδρωμένο φυλάκιο, μια πολυσύχναστη αγορά και την αστυνομία του ISIS που περιπολεί την περιοχή.