Tρεις έφηβες Αμερικανίδες επιχείρησαν να περάσουν από την Γερμανία στη Συρία με σκοπό να ενταχθούν στους τζιχαντιστές, σύμφωνα με το FBI.

Σύμφωνα με αξιωματούχο των αμερικανικών αρχών τα τρία κορίτσια έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους στο Κολοράντο, μετά την σύλληψή τους από το FBI στην Φρανκφούρτη.

Οι τρεις έφηβες οι οποίες είναι κάτω των 18 ετών δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Και οι τρεις ισχυρίστηκαν ότι ταξίδευαν με προορισμό την Τουρκία για να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους, ωστόσο σύμφωνα με τις αρχές είχαν έρθει σε επαφή με κάποιον στη Γερμανία που θα τους βοηθούσε να πάνε στη Συρία.

Να σημειωθεί όι τα ονόματά τους δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ωστόσο πρόκειται για δύο αδελφές 15 και 17 ετών με καταγωγή από την Σομαλία και μια 16χρονη με καταγωγή από το Σουδάν.

Τα τρία κορίτσια ταξίδεψαν από το αεροδρόμιο του Ντένβερ στο Σικάγο και από εκεί στη Φρανκφούρτη. Δεν κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους την Κωνσταντινούπολη.

Το FBI ενημερώθηκε από το Αμερικάνικο Προξενείο στη Φρανγκούρτη έπειτα από τηλεφώνημα των γονιών των κοριτσιών οι οποίοι ανακάλυψαν ότι οι κόρες τους είχαν φύγει κρυφά από το σπίτι. Οι δύο από αυτές μάλιστα είχαν κλέψει από την μητέρα τους 2.000 δολάρια.