Αρώματα με τα ονόματα «Ερνέστο» και «Ούγκο» -από τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και τον Ούγκο Τσάβες- θέλησε να λανσάρει κρατική φαρμακευτική εταιρεία στην Κούβα. Η κυβέρνηση της Κούβας έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα.

Ο όμιλος Labiofam παρουσίασε τα δύο αρώματα «που τα είχε ονομάσει «Ερνέστο» και «Ούγκο», ως φόρο τιμής -όπως είχε πει η ίδια – στους δύο άνδρες.

Η κυβέρνηση της Κούβας κατήγγειλε ως «ανεύθυνη» της συμπεριφορά της επιχείρησης.

«Πρωτοβουλίες αυτού του είδους δεν θα γίνουν ποτέ ανεκτές από τους πολίτες μας ούτε από την επαναστατική κυβέρνησή» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής, αναφέρει η ανακοίνωση, «εξακριβώθηκε ότι ήταν ψευδές το γεγονός ότι συγγενείς του «Τσε» και του Τσάβεζ είχαν εγκρίνει την χρήση των ονομάτων τους, όπως είχε αναφέρει ένας υπάλληλος» της δημόσιας αυτής επιχείρησης σε ξένα μέσα ενημέρωσης.

Το προϊόν βρίσκεται ακόμα στην φάση της ανάπτυξης και δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει στην αγορά ούτε έχει καταχωρηθεί, αναφέρει η κυβέρνηση της Κούβας.