Πρόσκληση στην Τουρκία έδωσε ο ρώσος πρεσβευτής στην Αγκυρα Αντρέι Καρλοβ «να συνεργαστούν οι δύο χώρες σε οικονομικό επίπεδο» για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Κριμαίας, την τουριστική και την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής. Τόνισε επίσης ότι η Ρωσία μετά την επιβολή του δυτικού εμπάργκο και τα ρωσικά αντίμετρα θα προμηθευτεί ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες οπωρολαχανικών και άλλων τροφίμων από την Τουρκία σε αντικατάσταση των (ευρωπαϊκών) χωρών από τις οποίες τα προμηθευόταν ως σήμερα.

Τρία εκατομμύρια Ρώσοι έκαναν φέτος διακοπές σε θέρετρα της Κριμαίας, στοιχείο το οποίο «πρέπει να είναι πρόκληση για τις τουρκικές επιχειρήσεις τουρισμού και τις κατασκευαστικές εταιρείες», δήλωσε ο πρέσβης σε συνέντευξη του σε τουρκικές εφημερίδες. Υπενθύμισε την «θαυμάσια συνεργασία» που είχε η χώρα του με τις τουρκικές εταιρείες οι οποίες «έλαβαν μέρος στην κατασκευή έργων στο Σότσι» για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του περασμένου Φεβρουαρίου και αναφέρθηκε στους (τουρκικής καταγωγής) Τάταρους που αποτελούν το 15% του πληθυσμού της Κριμαίας τονίζοντας ότι στα χρόνια της ουκρανικής διοίκησης μειώθηκε κατά 40% η αγροτική παραγωγή τους.

Τουρκική κυβερνητική πηγή χαρακτήρισε την πρόσκληση του ρώσου πρεσβευτή ««ελπιδοφόρα», τόνισε ότι πολλές τουρκικές κατασκευαστικές εταιρίες «εργάζονται από πολλά χρόνια, πολύ αποδοτικά» στη Ρωσία και παραδέχτηκε ότι η κρίση στην Ουκρανία δημιουργεί, εξ αντικειμένου, «πολύ θετικές ευκαιρίες» για τουρκικές επιχειρήσεις αγροτικής παραγωγής και τουρισμού. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η Τουρκία «δεν είναι δυνατόν να αγνοήσει» τα μέτρα τα οποία λαμβάνουν οι συμμαχικές της χώρες εναντίον της Ρωσίας.

Ο πρέσβης κ. Καρλοβ δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία «δεν πρόκειται να υπογράψει μακροπρόθεσμες συμφωνίες με τις χώρες οι οποίες της επιβάλουν κυρώσεις». Και πρόσθεσε: «Αντικαθιστούμε τα προϊόντα τους–φρούτα, νωπά λαχανικά κλπ–με προϊόντα χωρών όπως η Τουρκία οι οποίες μας συμπαραστάθηκαν».