«Τους θεραπεύουμε και μετά αποκεφαλίζουν ανθρώπους. Έχω αηδιάσει να περιθάλπω μαχητές του Ισλαμικού Κράτους». Αυτός είναι ο λόγος που μια τουρκάλα νοσοκόμα αρνείται να αναλάβει άλλους τραυματίες του Ισλαμικού Κράτους, όπως ξεκαθαρίζει σε επιστολή της προς την αστυνομία και το Κοινοβούλιο της Τουρκίας.

Η νοσοκόμα μίλησε στην τουρκική εφημερίδα Taraf για το δύσκολο, από ηθική άποψη, έργο που καλείται να φέρει καθημερινά εις πέρας εκείνη και οι συνάδελφοί της στο ιδιωτικό νοσοκομείο της επαρχίας Μερσίν, στη Νότια Τουρκία.

Σύμφωνα με την Taraf, η νοσοκόμα, που για λόγους ασφαλείας αναφέρεται μόνο με τα αρχικά της, δεν είναι η μόνη. Αρκετές ακόμη συνάδελφοί της, ακόμη και γιατροί, σε άλλες τουρκικές επαρχίες κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αισθάνονται αμήχανα κάθε φορά που φθάνουν στα χέρια τους τραυματίες του Ισλαμικού Κράτους.

Στην επιστολή της, η νοσοκόμα αναφέρει ότι εργάζεται πολύ καιρό στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και πως για μεγάλο χρονικό διάστημα διακομίζονταν σύροι τραυματίες, οι οποίοι εμφανίζονταν ως «μέλη της αντιπολίτευσης». Πολλοί από αυτούς ωστόσο παραδέχθηκαν πρόσφατα ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος, γεγονός που κάνει την ίδια να αισθάνεται «ντροπή» επειδή συνέβαλε στη θεραπεία τους.

Πέραν από τους αποκεφαλισμούς και όλες τις άλλες θηριωδίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες μέρες, το Ισλαμικό Κράτους κρατούσε ομήρους από τον Ιούνιο 49 Τούρκους, ανάμεσά τους διπλωμάτες, στρατιώτες και παιδιά. Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι οι όμηροι επέστρεψαν ασφαλείς χάρη στις προσπάθειες της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών και μεταφέρθηκαν στην πόλη Σανλιούρφα, στη Νότια Τουρκία.