Τουλάχιστον 84 Νοτιοαφρικανοί πιστοί έχασαν τη ζωή τους στην κατάρρευση στο Λάγος κτιρίου που ανήκε σε διάσημο νιγηριανό τηλε-ευαγγελιστή, στις 12 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρεσβευτής της Νότιας Αφρικής στη Νιγηρία.

Η Νότια Αφρική είχε ανακοινώσει σε προηγούμενο απολογισμό ότι 67 πολίτες της έχασαν τη ζωή τους στο δράμα αυτό που συγκλόνισε τη χώρα. «Ο αριθμός αυξήθηκε σε 84 νεκρούς μετά τον εντοπισμό νέων σορών χθες. Τεστ αναμένεται να πραγματοποιηθούν για την ταυτοποίηση των σορών», δήλωσε ο πρεσβευτής Λούλου Μνγκούι.

«Ο αριθμός των Νοτιοαφρικανών που βρίσκονταν στην Εκκλησία αυτή ενδέχεται να αυξηθεί. Πιστεύουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι είχαν ταξιδέψει με δικά τους μέσα μεταφοράς, χωρίς να περάσουν από ταξιδιωτικά γραφεία», τόνισε.

Το κτίριο στην Εκκλησία της Συναγωγής Όλων των Εθνών ήταν ξενώνας στον οποίο φιλοξενούνταν οι ξένοι πιστοί του Τ. Μπ. Τζόσουα, ενός από τους γνωστότερους τηλε-ευαγγελιστές στη Νιγηρία.

Περίπου 300 νοτιοαφρικακοί πιστοί του φέρεται να βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις της Εκκλησίας τη στιγμή του δυστυχήματος, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα συνεργεία διάσωσης έχουν διαμαρτυρηθεί για την έλλειψη συνεργασίας των υπευθύνων της Εκκλησίας, οι οποίοι δεν τους επέτρεψαν την πρόσβαση στο σημείο παρά τρεις ημέρες μετά την τραγωδία.