Η Apple έχει θέσει σε επανεξέταση το ζήτημα της ασφάλειας του συστήματος iCloud της υπηρεσίας αποθήκευσης δεδομένων μετά την παράνομη δημοσίευση στο διαδίκτυο γυμνών φωτογραφιών και βίντεο διασημοτήτων, όπως Τζένιφερ Λόρενς και το μοντέλο Κέιτ Άπτον.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά το ζήτημα της προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών και προχωρούμε σε διερεύνηση» είπε η εκπρόσωπος της Apple Νάταλι Κέρις μιλώντας στο εξειδικευμένο διαδικτυακό μέσο Recode.net τη Δευτέρα, απαντώντας επί της ουσίας στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι οι φωτογραφίες εκλάπησαν από την υπηρεσία iCloud της εταιρείας.

Η ηθοποιός Μ.Ουίνσταντ που είναι ένα από τα θύματα της σκανδαλώδους υπόθεσης ανέβασε στο Twitter ένα καυστικό σχόλιο κατά των δραστών της ενέργειας, αλλά και όσων έχουν δει τις προσωπικές της φωτογραφίες.

«Για όσους από εσάς είδατε τις φωτογραφίες που τράβηξα με το σύζυγό μου χρόνια πριν μέσα στην θαλπωρή του σπιτιού μας, ελπίζω να αισθάνεστε πολύ όμορφα με τον εαυτό σας» ανέφερε στο Twitter η ηθοποιός.

Αλλά και το FBI ανακοίνωσε ότι διερευνά πιθανές ποινικές παραβάσεις για το ζήτημα.