Ο βρετανός τραγουδιστής Κλιφ Ρίτσαρντ ανακρίθηκε από την αστυνομία σχετικά με την έρευνα που άρχισαν οι αρχές σχετικά με κατηγορίες σεξουαλικής φύσης που ανάγονται στη δεκαετία του 1980 και αφορούν ένα ανήλικο αγόρι.

Ο Σερ Κλιφ Ρίτσαρντ, 73 ετών, η κατοικία του οποίου ερευνήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα από την αστυνομία σε σχέση με την κατηγορία, έχει αρνηθεί πως έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα.

«Ο Κλιφ Ρίτσαρντ συναντήθηκε με τη θέλησή του και δέχθηκε ερωτήσεις από μέλη της Αστυνομίας του Νότιου Γιορκσάιρ. Δεν συνελήφθη ούτε απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες» δήλωσε εκπρόσωπος του τραγουδιστή.

«Συνεργάσθηκε πλήρως με τους αστυνομικούς και απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν. Εκτός από το να επαναλάβει ότι η κατηγορία αυτή είναι εντελώς ψευδής και ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με την αστυνομία, δεν θα άρμοζε στον σερ Κλιφ να πει αυτή τη στιγμή οτιδήποτε περαιτέρω».

Η Αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ επιβεβαίωσε πως μίλησε στον 73χρονο Ρίτσαρντ «σχετικά με μια κατηγορία σεξουαλικής φύσης που ανάγεται στο 1985».

Ο τραγουδιστής έφθασε στο κτίριο της αστυνομίας έπειτα από συνεννόηση, απάντησε σε ερωτήσεις αλλά δεν συνελήφθη, αναφέρει η αστυνομία σε δήλωση που εξέδωσε.

Ο Κλιφ Ρίτσαρντ γεννήθηκε το 1940 και το πραγματικό του όνομα είναι Χάρι Ουέμπ. Στην αρχή της σταδιοδρομίας του τον αποκαλούσαν συχνά Έλβις Πρίσλεϊ της Βρετανίας. Με το συγκρότημά του, The Shadows, ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές της εποχής προ των Beatles, στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές εκείνης του 1960.