Η Χαμάς ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ότι το Ισραήλ απέτυχε να εξοντώσει τον στρατιωτικό διοικητή της οργάνωσης Μοχάμεντ Ντεΐφ, ο οποίος ήταν ο στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, την προηγούμενη ημέρα, κατά την οποία βρήκαν το θάνατο η γυναίκα του και το παιδί του.

«Οι ηγέτες του εχθρού βρίσκονταν πίσω από τα γραφεία τους, τις οθόνες τους και τις συσκευές παρακολούθησης και πίστεψαν ότι η ώρα του πανηγυρισμού ήταν κοντά. Αστοχήσατε και αποτύχατε» δήλωσε σε τηλεοπτικό μήνυμα εκπρόσωπος τη Χαμάς.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι θα συνεχιστούν οι επιθέσεις με ρουκέτες σε ισραηλινούς στόχους στρατηγικής σημασίας, περιλαμβανομένου του Διεθνούς Αεροδρομίου του Τελ Αβίβ «Μπεν Γκουριόν».

Επρόκειτο για την Πέμπτη απόπειρα των ισραηλινών να εξοντώσουν τον Ντεΐφ. Ο διοικητής της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς έχει γλιτώσει στο παρελθόν με σοβαρά τραύματα από ανάλογες επιθέσεις και θεωρείται εκείνος που βρίσκεται πίσω από το δίκτυο των τούνελ προς το ισραηλινό έδαφος.

Την Τρίτη ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν μία κατοικία στη βόρεια Γάζα, σκοτώνοντας τη σύζυγο του Ντεΐφ, το επτά μηνών παιδί τους, καθώς και τρεις ακόμη παλαιστινίους. Σύμφωνα με τη Χαμάς, ο Ντεΐφ δεν βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σπίτι.

Τουλάχιστον 20 νεκροί σε 24 ώρες

Από τις αεροπορικές επιδρομές των ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας από το βράδυ της Τρίτης, αφού κατέρρευσε η εκεχειρία, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι, ενώ περισσότεροι από 120 τραυματίστηκαν.

Τα τελευταία θύματα ήταν δύο ξαδέλφια ηλικίας 11 και 16 ετών που έχασαν τη ζωή τους όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι τους, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Οκτώ Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και μία έγκυος γυναίκα, σκοτώθηκαν τα ξημερώματα στο σπίτι τους στο Ντέιρ αλ Μπάλαχ ενώ ένα παιδί ηλικίας 4 ετών και ένας 20χρονος έχασαν τη ζωή τους στο Ζεϊτούν.

Σε άλλες τρεις, ξεχωριστές επιθέσεις σκοτώθηκαν τέσσερις άνδρες οι οποίοι ενταφιάστηκαν τυλιγμένοι με την πράσινη σημαία της Χαμάς, ένδειξη ότι ήταν μέλη της οργάνωσης.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου της Γάζας έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 2.038 Παλαιστίνιοι ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 10.300.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, από το απόγευμα της Τρίτης έχουν εκτοξευτεί από τη Γάζα 137 ρουκέτες εκ των οποίων 94 έπληξαν το νότιο και κεντρικό Ισραήλ ενώ 24 αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος.