Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία στην περιοχή του Σαιντ Λούις των ΗΠΑ σκότωσε έναν 23 χρονο άνδρα που κρατούσε μαχαίρι.

Ο Σαμ Ντότσον, διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης, επιβεβαίωσε τον πυροβολισμό σε συνέντευξη τύπου, αλλά και μέσω Τwitter, ενώ δήλωσε ότι ο άνδρας που πυροβολήθηκε πλησίασε τους αστυνομικούς κρατώντας μαχαίρι. Κανένας τους δεν τραυματίστηκε.

Όπως μεταδίδει το NBC, o αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε ότι ο νεαρός πήρε προϊόντα από τοπικό κατάστημα και άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα, πηγαίνοντας πάνω-κάτω στο δρόμο.

Σύμφωνα με τον Ντότσον, η αστυνομία έλαβε μία κλήση για έναν ύποπτο που κρατούσε μαχαίρι και συμπεριφερόταν περίεργα. Ο άνδρας, όπως γράφει ο ίδιος ο Ντότσον στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, φώναξε στους αστυνομικούς «σκοτώστε με τώρα» και τους πλησίασε σε απόσταση 1-1,5 μέτρου πριν εκείνοι πυροβολήσουν. Οι αστυνομικοί του ζήτησαν επανειλημμένως να πετάξει το μαχαίρι και φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, πυροβόλησαν και οι δύο τον άνδρα.

Το περιστατικό συνέβη λίγα χιλιόμετρα από το Φέργκιουσον του Μιζούρι, στο οποίο μαίνονται οι ταραχές που ξέσπασαν μετά το θάνατο του 18χρονου Μπράουν.

Στην περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, ενώ γρήγορα συγκεντρώθηκε πλήθος άνω των 100 ατόμων.