Με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έλθει ενώπιος ενωπίω ο Βλαντιμίρ Πούτιν την επόμενη Τρίτη 26 Αυγούστου στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη αμφότερες οι πλευρές Κιέβου και Κρεμλίνου εν μέσω κλιμάκωσης της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα βρίσκεται στο Μινσκ την επόμενη Τρίτη για συνομιλίες στις οποίες επίσης θα συμμετάσχουν οι ηγέτες του Καζακστάν και της Λευκορωσίας, των δύο χωρών που μετέχουν στην Τελωνειακή Ένωση που έχει συγκροτήσει η Μόσχα.

Οι ηγέτες «θα συζητήσουν τις σχέσεις της Ουκρανίας με την Τελωνειακή Ένωση και θα υπάρξει σειρά διμερών επαφών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Από ουκρανικής πλευράς, το γραφείο του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως στη συνάντηση κορυφής θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την εφαρμογή της Συμφωνίας Σύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ, ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας και η κρίση στην ανατολική Ουκρανία.