Τα παιδιά των έξι ετών, κατανοούν και χειρίζονται καλύτερα την ψηφιακή τεχνολογία σε σχέση με έναν 45χρονο ενήλικα, έδειξε έρευνα της Ofcom, της εποπτικής αρχής των τηλεπικοινωνιών στη Βρετανία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα παιδιά που γεννιούνται στη νέα χιλιετία και μεγαλώνουν στην ψηφιακή εποχή καταφέρνουν να εξοικειώνονται και να χειρίζονται άψογα τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα (smartphone, tablet), ακόμα και αν δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα να αρθρώσουν λέξεις.
«Τα παιδιά της σημερινής εποχής διαμορφώνουν τη μορφή της σύγχρονηςεπικοινωνίας. Παράλληλα, αναπτύσσουν ριζικά διαφορετικές επικοινωνιακές συνήθειες σε σχέση με τις μεγαλύτερες ηλικιακά γενιές», αναφέρει χαρακτηριστικά η επικεφαλής της έρευναςΤζέιν Ραμπλ.
ΗOfcomκατέληξε στο συμπέρασμα αυτό, αφού πρώτα πραγματοποίησε ένα τεστ αναφορικά με το πόσο καλά μπορεί κανείς να χειριστεί τα νέα ψηφιακά μέσα. Στο συγκεκριμένο ερευνητικό διαγωνισμό συμμετείχαν 800 παιδιά και 2000 ενήλικες.
Οι ανήλικοι, η ηλικία των οποίων ήταν από 6 έως 7 ετών, μετά το πέρας του τεστ κατάφεραν να συγκεντρώσουν το εντυπωσιακό ποσοστό του 98%, υψηλότερο δηλαδή κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες από το σκορ των ενηλίκων, το οποίο ανερχόταν στο 96%.
Παράλληλα, το αποκορύφωμα της τεχνολογικής εξοικείωσης παρατηρήθηκε στις ηλικίες από 14 έως 15 ετών, ενώ χαμηλή έως μηδαμινή ψηφιακή κατάρτιση σημειώθηκε στις γηραιότερες ηλικίες.