Βρέθηκε από τις δυνάμεις του ΟΗΕ που ερευνούν την περιοχή του δυστυχήματος το δεύτερο «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους της Air Algerie που συνετρίβη την Πέμπτη στο βόρειο Μάλι.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που καθημερινά εντοπίζονται, το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 118 ανθρώπους οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στη Γαλλία, που θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς, αφού από τους 118 επιβαίνοντες οι 54 ήταν Γάλλοι υπήκοοι, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να συναντηθεί το Σάββατο με συγγενείς των θυμάτων.

Το αεροσκάφος της Air Algerie συνετρίβη την Πέμπτη το πρωί, λιγότερο από μία ώρα αφότου απογειώθηκε, 80 χιλιόμετρα νότια από την πόλη Γκόσι που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Μαλί, κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο.

Οι Αρχές στην Μπουρκίνα Φάσο δηλώνουν ότι οι έρευνες διεξάγονται υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

«Θα είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσουμε τις σορούς των επιβατών. Το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς. Στο έδαφος φαίνεται καθαρά ένας κρατήρας, γεγονός που υποδηλώνει ότι το αεροπλάνο άγγιξε το έδαφος προτού διαλυθεί» δήλωσε ο επικεφαλής των Ένοπλων Δυνάμεων της Μπουρκίνα Φάσο στρατηγός Ζιλμπέρ Ντιαντερέ, ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο της τραγωδίας μαζί με τον πρόεδρο της χώρας.