Στη Ρώμη έφτασε η 27χρονη Σουδανή, Μεριάμ Χάγια Ιμπραχίμ Ισάγκ, η οποία είχε καταδικασθεί σε θάνατο στο Σουδάν επειδή ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό.

Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τσαμπίνο το οποίο απέχει 30 χλμ. από την Αιώνια Πόλη.

Εικόνες της ιταλικής τηλεόρασης έδειξαν την Μέριαμ Χάγια Ιμπραχίμ Ισάγκ να αναχωρεί από το αεροδρόμιο συνοδευόμενη από την οικογένειά της και τον ιταλό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Λάπο Πιστέλι.

«Η Μέριαμ πρόκειται να μείνει για λίγες ημέρες στην Ιταλία με τον σύζυγό της Ντάνιελ και τα δυο τους παιδιά. Αμέσως μετά, θα συνεχίσουν το ταξίδι τους με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες»
είπε ο Πιστέλι.

Η Μεριάμ βρισκόταν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Χαρτούμ από τις 26 Ιουνίου μαζί με τον σύζυγό της και τα δυο της παιδιά.

Στο αεροδρόμιο υποδέχτηκαν την Μεριάμ Ιμπραχίμ και τον σύζυγό της Ντανιέλ, ο ίδιος ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αγκνές Λαντίνι και την υπουργό Εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι.

Με αναφορά στην περίπτωση της 27χρονης Σουδανής, ο ιταλός πρωθυπουργός κατά την εναρκτήρια ομιλία του για την ιταλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Στρασβούργο είχε τονίσει ότι «αν δεν υπάρξει μια ευρωπαϊκή αντίδραση, δεν μπορούμε να έχουμε το δικαίωμα να αποκαλούμαστε Ευρωπαίοι».