Το Ισραήλ συμφώνησε την Τετάρτη το βράδυ σε πεντάωρη κατάπαυση του πυρός, από τις 10 μ.μ. ως τις 3 το πρωί της Πέμπτης, για ανθρωπιστικούς λόγους.

Όπως δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters -και μεταδίδουν και τα ισραηλινά ΜΜΕ- θα ανασταλούν για έξι ώρες οι αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας, μετά από αίτημα αξιωματούχου της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA).

Ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επεσήμανε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πότε θα κηρυχθεί η εξάωρη αυτή εκεχειρία.

Η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν την απόφαση του Ισραήλ.

Το αίτημα για την προσωρινή κατάπαυση πυρός διατυπώθηκε από έναν αξιωματούχο του ΟΗΕ, επεσήμανε ο Ισραηλινός, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του ισραηλινού Τύπου.

Μέχρι στιγμής στις εννέα ημέρες εχθροπραξιών μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους 220 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός.

Tελευταία θύματα της βίας είναι τέσσερα παιδιά σε παραλία στη Γάζα που σκοτώθηκαν από βλήμα που ερρίφθη από ισραηλινό κανονιοφόρο, ενώ μωρό πέντε μηνών είχε σκοτωθεί σε νυχτερινή επιδρομή.