Ισραηλινά ναυτικά πλοία πραγματοποίησαν την Τρίτη τα ξημερώματα επιθέσεις σε φερόμενες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αφότου βρέθηκαν οι σοροί των τριών εφήβων που είχαν απαχθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν μετά τη δέσμευση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η «Χαμάς θα πληρώσει» για αυτό.

Οι σοροί των τριών νεαρών, οι ηλικίες των οποίων ήταν μεταξύ 16 και 19 ετών, βρέθηκαν σε περιοχή κοντά στην πόλη Χεβρώνα.

Το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τους θανάτους των νεαρών αυτών ως πρόσχημα για την κλιμάκωση των εντάσεων με τους Παλαιστινίους.

«Απορρίπτουμε τους ισχυρισμούς του Ισραήλ και τις απειλές εναντίον μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι.

«Είμαστε ήδη συνηθισμένοι σε κάτι τέτοιο και ξέρουμε πώς να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Καμία παλαιστινιακή οργάνωση, η Χαμάς ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη και ως εκ τούτου οι ισχυρισμοί του Ισραήλ δεν είναι βάσιμοι».

«Δεν υπάρχει έλεος για τους δολοφόνους παιδιών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ.

«Οι τρομοκράτες που έπραξαν αυτό το έγκλημα είναι τρομοκράτες της Χαμάς. Θα τους φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης», πρόσθεσε.