Βομβιστής αυτοκτονίας σκόρπισε το θάνατο σε κεντρικό σημείο της Βαγδάτης, πραγματοποιώντας επίθεση κοντά στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ με τουλάχιστον εννέα νεκρούς.

Σύμφωνα αστυνομικές και ιατρικές πηγές που επικαλείται το Reuters, στην επίθεση νωρίς το απόγευμα της Κυριακής τραυματίστηκαν άλλα είκοσι άτομα.

Η επίθεση γίνεται στον απόηχο της ταχείας προέλασης της ISIL, η οποία έχει βάλει στο στόχαστρό της και την ιρακινή πρωτεύουσα και η χώρα απειλείται με ανοικτη σύγκρουση μεταξύ σουνιτών και σιιτών.

Νωρίτερα την Κυριακή, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν βορειοδυτικά της Βαγδάτης όταν οβίδες έπληξαν κέντρο στρατολόγησης εθελοντών για τη μάχη κατά της οργάνωσης.

Σύμφωνα επίσης με το γαλλικό πρακτορείο, τουλάχιστον έξι ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των ιρακινών δυνάμεων εναντίον οχηματοπομπής των κούρδων μαχητών πεσμέργκα, σε απόσταση 150 χιλιόμετρων από τη Βαγδάτη.

Δεν είναι σαφές αν η επίθεση, που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας στην Χανάγκιν, είχε συγκεκριμένα στόχο τα κουρδικά στρατεύματα ή αν επρόκειτο για λάθος.