Φωτογραφίες που δείχνουν τη μαζική εκτέλεση δεκάδων ιρακινών στρατιωτών από μέλη της ISIL δημοσίευσε η ίδια η οργάνωση, μετά την κατάληψη του Τικρίτ.

Οι αρχές της Βαγδάτης επιβεβαίωσαν πως οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές και ότι στρατιώτες που έχουν πιαστεί από τους τζιχαντιστές έχουν δολοφονηθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν σε ισλαμιστική ιστοσελίδα από την ίδια την ISIL, προφανώς σε μία απόπειρα να τρομοκρατήσει τα μέλη των ιρακινών δυνάμεων. Τα όσα φαίνονται στις φωτογραφίες αγνοούν κάθε δίκαιο πολέμου.

Στη σειρά φωτογραφιών, οι στρατιώτες, ντυμένοι με πολιτικά, εμφανίζονται δεμένοι πισθάγκωνα να οδηγούνται από μασκοφόρους της ISIL σε σημείο στο βόρειο Ιράκ. Οι στρατιώτες μεταφέρονται με φορτηγά και στο τέλος, αφού εκτελεστούν, οι σοροί τους εμφανίζονται η μία πάνω στην άλλη φορτωμένες σε καρότσες.

Κληθείς να σχολιάσει, ο αντιπρόσωπος του ιρακινού στρατού Κασίμ αλ Μουσάουι επιβεβαίωσε την Κυριακή πως οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές και είπε πως η Βαγδάτη γνωρίζει για αριθμό μαζικών εκτελέσεων ιρακινών στρατιωτών στα χέρια της ISIL.