Μια 25χρονη γυναίκα από το Πακιστάν λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από την οικογένειά της γιατί παντρεύτηκε τον άντρα που αγαπούσε, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η Φαρτσάνα Ικμπάλ λιθοβολήθηκε έξω από δικαστήριο από μια ομάδα περίπου 12 ανδρών που τις επιτέθηκαν με τούβλα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Μεταξύ των δραστών ήταν ο πατέρας της, τα δύο αδέλφια της και ο πρώην αρραβωνιαστικός της. Η 25χρονη μεταφέρθηκε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Όλοι οι δράστες της επίθεσης διέφυγαν, εκτός από τον πατέρα της, ο οποίος παραδέχτηκε ότι σκότωσε την κόρη του, εξηγώντας ότι ήταν «ζήτημα τιμής».

Η 25χρονη είχε αρραβωνιαστεί με τον ξάδελφό της, αλλά τελικά παντρεύτηκε έναν άλλο άνδρα. Η οικογένειά της ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγός της την είχε απαγάγει. Η 25χρονη, ωστόσο, έφτασε στο δικαστήριο για να υποστηρίξει ότι τον παντρεύτηκε με τη θέλησή της.

Πολλές πακιστανικές οικογένειες πιστεύουν ότι το να παντρεύεται μία γυναίκα άνδρα της επιλογής της είναι ντροπή για την οικογένεια. Περίπου 1.000 Πακιστανές σκοτώνονται κάθε χρόνο από τις ίδιες τους τις οικογένειες για «θέματα τιμής».