Η πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Γινγκλούκ Σιναουάτρα και μέλη της οικογένειάς της κρατούνται, μετά το πραξικόπημα που κηρύχθηκε στη χώρα.

Η Γ.Σιναουάτρα και δεκάδες πολιτικοί της ανατραπείσας κυβέρνησης είχαν εμφανιστεί νωρίτερα στο αρχηγείο του στρατού, μετά από εντολή της στρατιωτικής ηγεσίας.

Η πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης βρισκόταν υπό κράτηση για αρκετές ώρες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία.

Έξι ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού έχουν τεθεί επικεφαλής της ηγεσίας της χώρας.

Την Παρασκευή ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, Πράιουθ Τσαν-όκα, συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους και τους είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να έρθουν πριν από τις εκλογές.

Ο στρατηγός Πράιουθ μίλησε σε κυβερνήτες, επιχειρηματίες και δημόσιους υπαλλήλους.

Αντίθετα με τις προηγούμενες φορές, αυτή τη φορά ο στρατός δεν έχει υποσχεθεί ότι η άρση του στρατιωτικού νόμου θα γίνει γρήγορα.

Το Σύνταγμα ανεστάλη μετά το πραξικόπημα, απαγορεύθηκε η συνάθροιση περισσότερων από πέντε ατόμων, ενώ επιβλήθηκε και απαγόρευση κυκλοφορίας στη διάρκεια της νύχτας.

Ο στρατός επέβαλε επίσης απαγόρευση εξόδου σε 155 άτομα, ανάμεσά τους πολιτικοί και ακτιβιστές.

Κλειστά είναι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, με εντολή του στρατού. Τα κανονικά τηλεοπτικά προγράμματα έχουν ανασταλεί και τα κανάλια μεταδίδουν μόνο στρατιωτικά ανακοινωθέντα και ενδιάμεσα υλικό από το επίσημο κανάλι του στρατού.