Σε κλίμα τρόμου ζουν οι πολίτες της Νιγηρίας το τελευταίο διάστημα.

Μετά από τον θάνατο 118 ατόμων σε διπλή βομβιστική επίθεση την Τρίτη (για την οποία επίσης κατηγορείται η Μπόκο Χαράμ), καταγγελίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ότι άνδρες της οργάνωσης σκότωσαν 17 άτομα σε χωριό στη βορειο-ανατολική Νιγηρία, κοντά στο χωριό από όπου απήχθησαν εκατοντάδες μαθήτριες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα μέλη της Μπόκο Χαράμ έφτασαν στο χωριό Αλαγκάρνο τα μεσάνυχτα. Σκότωναν και λεηλατούσαν επί ώρες το χωριό, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Τσιμπόκ.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι όλα τα κτίρια του χωριού πυρπολήθηκαν.

Η απαγωγή περισσότερων από 200 μαθητριών από σχολείο του Τσιμπόκ έχουν προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και έχουν οδηγήσει σε πιέσεις στην κυβέρνηση της Νιγηρίας να αντιμετωπίσει την απειλή της Μπόκο Χαράμ.

Οι κάτοικοι των βορειο-ανατολικών περιοχών της Νιγηρίας είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε επιθέσεις, μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στην περιοχή, καθώς πολλές περιοχές είναι «απαγορευμένες» για τον στρατό και οι αντάρτες δρουν ελεύθερα.

Την Τρίτη διπλή βομβιστική επίθεση σε πολυσύχναστη αγορά της πόλης Τζος στοίχισε τη ζωή σε 118 άτομα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας καταδίκασε τις επιθέσεις και είπε ότι «έχει δεσμευτεί πλήρως στη νίκη του πολέμου κατά της τρομοκρατίας».

Ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση της Μπόκο Χαράμ, ανάμεσά τους και την ανάπτυξη πολυεθνικής δύναμης (με στρατιώτες από το Τσαντ, το Νίγηρα, το Καμερούν και τη Νιγηρία) γύρω από τη λίμνη Τσαντ.