Απελευθερώθηκε ο αμερικανός δημοσιογράφος Σάιμον Οστρόφσκι, ο οποίος είχε συλληφθεί το βράδυ της Δευτέρας από φιλορώσους στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δημοσιογράφος είπε ότι οι απαγωγείς του του είχαν δέσει τα μάτια και τα χέρια, τον ξυλοκόπησαν.

Ο δημοσιογράφος απελευθερώθηκε γύρω στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη.

«Αισθάνομαι καλά» είπε ο 33χρονος δημοσιογράφος που εργάζεται στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Vice News, ενώ κατευθυνόταν με αυτοκίνητο προς το Ντονέτσκ, συνοδευόμενος από συναδέλφους του.

«Ήρθαν να με δουν και μου είπαν να μαζέψω τα πράγματά μου» πρόσθεσε.

Ο Οστρόφσκι αφηγήθηκε ότι τον συνέλαβαν γύρω στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας, τοπική ώρα, σε ένα σταθμό ελέγχου κοντά στην κεντρική πλατεία της Σλαβιάνσκ.

«Είχαν μια φωτογραφία μου, με αναζητούσαν. Στην αρχή με χτύπησαν λίγο, μου έδεσαν τα χέρια και μου έκλεισαν τα μάτια με μια κορδέλα. Μετά από μιάμιση μέρα, έβγαλαν την κορδέλα, μου έλυσαν χέρια και κατόπιν με μεταχειρίστηκαν φυσιολογικά» πρόσθεσε.

Ο ιστότοπος Vice News επιβεβαίωσε ότι ο Οστρόφσκι «απελευθερώθηκε με ασφάλεια και είναι καλά στην υγεία του».

Ο αυτονομιστής ηγέτης του Σλαβιάνσκ, Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, είχε διαψεύσει αρχικά τη σύλληψη του Αμερικανού, αλλά κατόπιν παραδέχτηκε ότι κρατείται και τον χαρακτήρισε «προβοκάτορα δημοσιογράφο».