Εντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στο Ηνωμένο Βασίλειο οι απροκάλυπτα ξενοφοβικές και στα όρια του ρατσισμού αφίσες του αντι-ευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKip) ενόψει των ευροεκλογών.
Οι γιγαντοαφίσες, οι οποίες αναρτήθηκαν ήδη στο Twitter, αναμένεται να τοποθετηθούν σε εκατοντάδες σημεία σε όλη τη χώρα, ως μέρος της σκληρής καμπάνιας κατά των μεταναστών. Μία από αυτές δείχνει έναν «ντόπιο» εργάτη να κάθεται στο πεζοδρόμιο και να ζητιανεύει. Η λεζάντα γράφει: «Η πολιτική της ΕΕ στην πράξη ( σσ: και στην εργασία ). Οι βρετανοί εργάτες έχουν χτυπηθεί άγρια από την άνευ ορίων φτηνή εργασία. Ας πάρουμε ξανά τον έλεγχο της χώρας μας. Ψηφίστε Ukip στις 22 Μαΐου».

Ενα άλλο πόστερ γράφει: «26 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη ψάχνουν για δουλειά. Και ποιών τις δουλειές λες να ψάχνουν;» δίπλα σε ένα δάχτυλο που δείχνει όποιον κοιτάζει την εικόνα.

«Αυτές οι αφίσες είναι η σκληρή αντανάκλαση της πραγματικότητας όπως την βιώνουν εκατομμύρια Βρετανοί, οι οποίοι αγωνίζονται για να επιβιώσουν», δήλωσε ο ακροδεξιός Νάϊτζελ Φάρατζ, ηγέτης του UKip, απαντώντας στις επικρίσεις.

Η προεκλογική εκστρατεία του Ukip έχει ήδη προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στο Twitter, πολλοί χρήστες του οποίου συγκρίνουν το κόμμα με το (ακόμη πιο) ακροδεξιό Βρετανικό Εθνικό Κόμμα (BNP), πολιτικό φορέα με φασιστικές ρίζες, το οποίο κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με σύνθημα «Βρετανικές δουλειές για Βρετανούς εργάτες».

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι ευρωσκεπτικιστές του Ukip συγκεντρώνουν 12% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, και βρίσκονται μπροστά από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες της συγκυβέρνησης (9%).