Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υποδιευθυντής του σχολείου, ο οποίος επέβαινε στο φέρι μπόουτ μαζί με εκατοντάδες μαθητές, βρέθηκε κρεμασμένος.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, ο άνδρας είχε σωθεί από το ναυάγιο και βρισκόταν στο νησί Τζιντό, όπου είχαν βρει καταφύγιο οι διασωθέντες.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, ο άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος από ένα δέντρο κοντά στο γυμναστήριο, όπου μένουν συγγενείς των αγνοουμένων.

«Η ακριβής αιτία θανάτου ερευνάται» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος της αστυνομίας, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο Κανγκ Μιν-Κιού αυτοκτόνησε.

Ανάμεσα στους επιβάτες, βρίσκονταν και 325 μαθητές Λυκείου, οι οποίοι πήγαιναν στο νησί Τζετζού για τετραήμερη εκδρομή.

Περίπου 268 άτομα αγνοούνται, ανάμεσά τους και δεκάδες μαθητές, ενώ έχουν ανασυρθεί οι σοροί 28 ατόμων.

Oι έρευνες των δυτών συνεχίζονται, ωστόσο οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί έστω και μερικοί από τους επιβάτες που αγνοούνται, εξανεμίζονται.

Πληροφορίες που ήθελαν δύτες να εισέρχονται στο πλοίο, διαψεύστηκαν στη συνέχεια. Εκτιμάται ότι η επιχείρηση έρευνας των δυτών στο φέρι θα είναι αργή και δύσκολη.

Νέα στοιχεία για τις συνθήκες του ναυαγίου του φέρι μπόουτ στη Νότιο Κορέα φέρνουν στο φως οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών, την ώρα που το πλοίο πήρε κλίση και άρχισε να βυθίζεται, στο πηδάλιο βρισκόταν ο τρίτος αξιωματικός, ενώ ο πλοίαρχος, Λι Τζουν Σοκ, πιθανόν δεν βρισκόταν στη γέφυρα και κλήθηκε μόλις το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση.

Στις τάξεις του σχολείου Ντανουόν, στο οποίο φοιτούσαν οι αγνοούμενοι μαθητές, οι συμμαθητές τους αφήνουν μηνύματα στα θρανία τους, στους πίνακες και τα παράθυρα ζητώντας την ασφαλή επιστροφή των φίλων τους.

«Θα σε δω ξανά, θα σου πω ότι σε αγαπώ γιατί δεν στο έχω πει αρκετά», γράφει ένα από τα μηνύματα.