Συγκλονίζουν τα μηνύματα που έστειλαν επιβάτες, κυρίως μαθητές, που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο βυθιζόμενο νοτιοκορεατικό πλοίο, προς τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Το περιεχόμενο των μηνυμάτων, τα οποία δημοσιεύονται στα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, αποκαλύπτει το χάος που επικρατούσε επάνω στο σκάφος τη στιγμή που αυτό βυθιζόταν.

Ενας επιβάτης περιγράφει τα γυναικεία ουρλιαχτά που ακούγονταν στο σκοτάδι. Πατέρας μαθαίνει ότι ο γιος του είναι εγκλωβισμένος. Μαθητής, φοβούμενος τον επερχόμενο θάνατο, λέει στη μητέρα του ότι την αγαπάει.

Βασανιστικές στιγμές

Από τα κείμενα αναδύονται οι βασανιστικέε στιγμές που έζησαν οι επιβάτες ενώ το πλοίο είχε αρχίσει να γέρνει και να βυθίζεται.

Σύμφωνα με το CNN, το οποίο έχει πρόσβαση στα μηνύματα μέσω της συνεργασίας του με νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης, η αυθεντικότητά τους δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτή τη στιγμή από ανεξάρτητες πηγές, ούτε είναι σε θέση να γνωρίζει πότε στάλθηκαν ή ποια ήταν η τύχη των αποστολέων τους.

«Γυναίκες ουρλιάζουν»

«Δεν υπάρχει τηλεφωνική σύνδεση και σύνδεση στο Διαδίκτυο. Ετσι, στέλνω γραπτό μήνυμα. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι πάνω στο πλοίο, δεν μπορώ να δω τίποτα, είναι εντελώς σκοτεινά. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί άνδρες και γυναίκες, γυναίκες που ουρλιάζουν» αναφέρεται σε μήνυμα επιβάτη, το οποίο έχει στην κατοχή του το CNN.

«Δεν έχουμε πεθάνει ακόμα»

«Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στο πλοίο» αναφέρει μαθητής σε μήνυμά του προς τη μητέρα του και προσθέτει: «Δεν έχουμε πεθάνει ακόμη, σε παρακαλώ στείλε το μήνυμα παντού».

«Μαμά, σου το γράφω για την περίπτωση που δεν θα μπορέσω να σου το πώ. Σ’ αγαπώ», αναφέρει ένα άλλο μήνυμα. Η μητέρα χωρίς να γνωρίζει τι έχει συμβεί τον ρωτάει: «Γιατί;» και προσθέτει: «Ασφαλώς, κι εγώ σ’ αγαπώ, παιδί μου».

«Είναι μεγάλη η κλίση, δεν μπορώ να κινηθώ»

Σε άλλη περίπτωση, ένας πατέρας συμβουλεύει το παιδί του να βγει από την καμπίνα για να μπορέσουν να τον βρουν οι διασώστες. «Δεν μπορώ να κινηθώ επειδή έχει γείρει τόσο πολύ. Οποιαδήποτε κίνηση είναι επικίνδυνη» απαντάει ο νεαρός. Λίγο αργότερα, συμπληρώνει «Όχι, πατέρα, δεν μπορώ να περπατήσω. Δεν υπάρχουν άλλα παιδιά στον διάδρομο. Και είναι τόσο μεγάλη η κλίση».

«Το πλοίο χτυπήθηκε από κάτι»

Ενας άλλος επιβάτης επικοινωνεί με τον αδελφό του, γράφοντάς του ότι βρισκόταν στο πλοίο με προορισμό το νησί Ζεζού: «Το πλοίο χτυπήθηκε από κάτι, έχει ακινητοποιηθεί και η ακτοφυλακή βρίσκεται καθ’ οδόν».