Συνεχίζεται και στη διάρκεια της νύχτας η αναζήτηση των περισσότερων από 280 αγνοουμένων, μετά το ναυάγιο φέρι μπόουτ στη Νότιο Κορέα. Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν μαθητές Λυκείου που βρίσκονταν σε εκδρομή.

Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών είναι μέχρι στιγμής έξι άτομα, αριθμός που αναμένεται, ωστόσο να ανέβει δραματικά. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και τρία 17χρονα παιδιά, καθώς και ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζεται και στη διάρκεια της νύχτας. Τα σωστικά συνεργεία χρησιμοποίησαν προβολείς και φωτοβολίδες, προκειμένου να ψάξουν το σκάφος.

Ωστόσο, η επιχείρηση αναμένεται να γίνει πιο δύσκολη την Πέμπτη, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που προβλέπονται με βροχές, δυνατούς ανέμους και ομίχλη. Παρόμοια προβλήματα αντιμετώπισαν και την Τετάρτη τα σκάφη που συμμετέχουν στην έρευνα (εμπορικά, στρατιωτικά και σκάφη της ακτοφυλακής).

«Υπάρχει πολλή λάσπη στο νερό και η ορατότητα είναι πολύ χαμηλή» δήλωσε ο υφυπουργός ασφάλειας και δημόσιας διοίκησης.

Από τους 462 επιβαίνοντες στο φέρι μπόουτ, διασώθηκαν οι 179. Δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Σχεδόν 340 από τους επιβάτες ήταν έφηβοι και δάσκαλοι από σχολείο που πήγαιναν εκδρομή στο νησί Ζεζού που ονομάζεται ως «νοτιοκορεατική Χαβάη».

Το οχηματαγωγό έπλεε προς το νησί Ζεζού και έστειλε σήμα κινδύνου στις 09:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας).

Δεν είναι ξεκάθαρο τι προκάλεσε το ναυάγιο. Το πλοίο πήρε κλίση και ανετράπη, με αποτέλεσμα έξω από νερό να έχει μείνει ένα τμήμα της καρίνας. Ορισμένοι από τους επιζώντες έκαναν λόγο για έναν δυνατό θόρυβο πριν το ναυάγιο.

Εργαζόμενος σε πλοίο που πραγματοποιεί δρομολόγια στην περιοχή δήλωσε ότι στο σημείο δεν υπάρχουν βράχια και η πιθανότερη αιτία είναι κάποιου είδους βλάβης στο πλοίο.

Στιγμές αγωνίας ζουν οι γονείς των αγνοούμενων παιδιών που περιμένουν να μάθουν νέα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων έχουν επικεντρωθεί στο φέρι μπόουτ, όπου εκτιμάται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι οι περισσότεροι από τους αγνοούμενους.

Δύτες έχουν καταφέρει να εισέλθουν σε τρία τμήματα του πλοίου, χωρίς, όμως, να βρουν σορούς ή επιζώντες.

Ο πρωθυπουργός της χώρας είπε ότι «δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο» και κάλεσε όσους συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων να κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν ζωές.