Κλειστές είναι και οι 102 Ισραηλινές διπλωματικές αποστολές, είτε είναι πρεσβείες είτε προξενεία, σε όλη την υφήλιο εξαιτίας της απεργίας των διπλωματικών υπαλλήλων που ζητούν αυξήσεις στους μισθούς τους. Είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948 που συμβαίνει τέτοια απεργία.
Την απεργία έχουν κηρύξει οι διπλωματικοί υπάλληλοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις χαμηλές αποδοχές τους που σήμερα κυμαίνονται μεταξύ 1.200-1.900 ευρώ. Ανάμεσα στα αιτήματα των διπλωματικών υπαλλήλων συμπεριλαμβάνονται μισθολογικές αυξήσεις καθώς και αποζημιώσεις σε όλες τις συζύγους των διπλωματών, οι οποίες αναγκάστηκαν να σταματήσουν την εργασία τους προκειμένου να ακολουθούν τους άντρες τους σε διάφορα διπλωματικά πόστα γύρω από τον κόσμο.

«Το υπουργείο Οικονομικών είναι αποφασισμένο να καταστρέψει το υπουργείο Εξωτερικών και την Ισραηλινή διπλωματία. Πολλοί υπάλληλοι έχουν αναγκαστεί να παραιτηθούν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εξαιτίας των πενιχρών μισθών που ελάμβαναν»,
τονίζει ο επικεφαλής της ένωσης των διπλωματών στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, Γιάακοβ Λίβνε.
Σχολιάζοντας το κλείσιμο όλων των διπλωματικών υπηρεσιών ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε πως αυτή η απόφαση «οδηγεί στην πλήρη απώλεια ελέγχου. Η ανεύθυνη κίνηση αυτή δεν έχει κανένα απολύτως νόημα και σκοπό και ζημιώνει τους πολίτες του Ισραήλ», προσθέτοντας πως κατά τη διάρκεια της απεργίας αυτής οι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών θα εργαστούν για την κατά δυνατόν ελαχιστοποίηση της ζημιάς από την γενική απεργία.