Επαναλαμβάνοντας την απειλή του να επιβάλει μπλόκο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τις εκλογές, ο τούρκος πρωθυπουργός είπε -μαινόμενος- πως θα «ξεριζώσει» το Twitter, αδιαφορώντας για τις επικρίσεις από το εξωτερικό.

Ο Ερντογάν είχε απειλήσει πως, «εάν χρειαστεί», θα απαγόρευε το YouTube και το Facebook μετά τις εκλογές. Η δήλωση εκείνη είχε προκάλεσει εντύπωση και αντιδράσεις.

Επανερχόμενος την Πέμπτη, ο Ερντογάν είπε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Προύσα πως υπάρχει η νομική δυνατότητα και «θα ξεριζώσουμε το Twitter, θα τα ξεριζώσουμε όλα αυτά».

«Δεν με νοιάζει τι λέει η διεθνής κοινότητα, όλοι θα δουν τη δύναμη της Τουρκίας» βροντοφώναξε. Ο Ερντογάν επιτέθηκε ξανά εναντίον των «συνωμοτών» στους οποίους αποδίδει το σκάνδαλο με τις μίζες και τις «πρωθυπουργικές κασέτες».

Ο τούρκος πρωθυπουργός είχε βάλει στο στόχαστρο το Twitter κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το καλοκαίρι του 2013, λέγοντας πως το δίκτυο -που χρησιμοποιούσαν κατά κόρον οι διαδηλωτές- ήταν «μπελάς».

Η πιο πρόσφατη επίθεση στο YouTube και το Facebook είχε ακολουθήσε την εμφάνιση ηχογραφημένων συνομιλιών που αποδίδονταν στον Ερντογάν και τον γιο του και φέρονται να έδειχναν την ύπαρξη μαύρου χρήματος στην οικογένεια. Οι συνομιλίες είχαν διαδοθεί μέσω του Διαδικτύου.