Στην πρώτη ουσιαστικά προσωπική του δήλωση για το θάνατο της Στέενκαμπ προχώρησε, ανήμερα της επετείου του περιστατικού, ο Όσκαρ Πιστόριους, εκφράζοντας την θλίψη του για το «ολέθριο δυστύχημα».

Ο Πιστόριους περιμένει το Μάρτιο την έναρξη της δίκης σε βάρος του, κατηγορούμενος για δολοφονία με δόλο -ο ίδιος επιμένει πως πυροβόλησε την σύντροφό του πιστεύοντας πως επρόκειτο για διαρρήκτη.

Η δήλωση στο site του Πιστόριους αναρτήθηκε την Παρασκευή, οπότε και συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θανάσιμο πυροβολισμό της Στέενκαμπ.

Ο ίδιος ο 27χρονος αθλητής δεν είχε προχωρήσει ποτέ σε δημόσια δήλωση, διοχετεύοντας τις θέσεις του μέσω του περιβάλλοντός του.

«Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματά μου για το ολέθριο δυστύχημα που προκάλεσε θλίψη σε όλο τον κόσμο που αγαπούσε πραγματικά και εξακολουθεί να αγαπά τη Ρίβα» έγραψε ο Πιστόριους.

«Ο πόνος και η λύπη, κυρίως για τους γονείς, την οικογένεια και τους φίλους της Ρίβα, με πνίγουν. Θα κουβαλάω για την υπόλοιπη ζωή μου την απώλεια της Ρίβα και τεράστιο τραύμα εκείνης της ημέρας» καταλήγει το σύντομο μήνυμα του Πιστόριους.

Ο αθλητής, που ήταν ίνδαλμα στη Νότιο Άφρικη μέχρι το θάνατο της Στέενκαμπ, παρουσιάζεται στο δικαστήριο στις 3 Μαρτίου για την έναρξη της δίκης του.