Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο ο νεαρός ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τον θείο του, άλλοτε έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του καθεστώτος, φιλοξενεί την Παρασκευή στο φύλλο της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες που έλαβε από τη Λαϊκή Κίνα. Και σύμφωνα με αυτές, ο 67χρονος Γιανγκ Σονγκ Τάεκ βρήκε μαρτυρικό θάνατο, καθώς ο ανιψιός του διέταξε να τον γδύσουν και να τον ρίξουν – μαζί με πέντε άλλους συνεργάτες του – σε ένα κλουβί όπου υπήρχε μια αγέλη σκυλιών, τα οποία είχαν αφεθεί ατάιστα για τρεις ημέρες!

Η αγέλη των άγριων ζώων χρειάστηκε περισσότερη από μία ώρα να κατασπαράξει τους έξι ανθρώπους, σε μια τιμωρία που αποκαλείται «κουάν γιουέ», ή εκτέλεση με σκύλους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κινεζική εφημερίδα Γουέν Γέι Πο, την οποία και αναπαράγει η Daily Mail.

«Αποφασίσαμε να απομακρύνουμε τους φραξιονιστές που λειτουργούσαν στο κόμμα μας», είπε την Πρωτοχρονιά ο Κιμ Γιονγκ Ουν για την τον Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, τον άνθρωπο που λειτούργησε ως προστάτης του όταν διαδέχθηκε στην εξουσία τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ