Ένας ποδοσφαιριστής της αιγυπτιακής ομάδας Αλ Αχλί απολύθηκε από την ομάδα του επειδή πανηγύρισε γκολ που πέτυχε ο ίδιος, κάνοντας μία χειρονομία που είναι χαρακτηριστική των υποστηρικτών του ισλαμιστή πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.
Η Αλ Αχλί έπαιζε την Κυριακή εναντίον της νοτιοαφρικανικής ομάδας Οrlando Pirates στα πλαίσια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων της Αφρικής. Μετά το γκολ ο Αχμέντ Αμπντούλ Ζαχέρ έκανε τον «χαιρετισμό με τα τέσσερα δάχτυλα», σύμβολο για τους σκοτωμένους υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι στο τζαμί αλ Ραμπάα του Καΐρου τον περασμένο Αύγουστο.
«Ναι, έκανα το σύμβολο της Ραμπάα, αλλά δεν σκόπευα να προβώ σε κάποια πολιτική δήλωση με την κίνηση μου αυτή. Απλώς ήθελα να δείξω πως πρέπει να θυμόμαστε τους νεκρούς μας, είτε αυτοί σκοτώθηκαν στη Ραμπάα, είτε κάπου αλλού», δήλωσε ο αθλητή. Η ομάδα του όμως τον έδιωξε από το ρόστερ της.
«Ο πανηγυρισμός του παίκτη αποτέλεσε μια μεγάλη προσβολή και ο αθλητής δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος», δήλωσε ο υπουργός Αθλητισμού της Αιγύπτου, Ταχέρ Αμπού Ζεϊντ.

Ο Ζαχέρ δεν είναι ο πρώτος που εκδηλώνεται δημοσίως υπέρ του έκπτωτου προέδρου. Πριν ένα μήνα, στον πρωταθλητή του κουνγκ φου Μοχάμεντ Γιουσέφ επιβλήθηκε διετής αποκλεισμός από όλους τους αγώνες στην Αίγυπτο και το εξωτερικό, επειδή έκανε την ίδια χειρονομία στη διάρκεια τελετής απονομής μεταλλίων.