Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν έχει πολλά χαρίσματα. Για παράδειγμα, προσεύχεται καθημερινά για να πείσει την βαρύτητα να παραμείνει στη Γη _ προφανώς την έχει πείσει. Πλέον μπορεί να προσθέσει ακόμη ένα προσόν στο βιογραφικό του: το πρώτο του διδακτορικό _ επίτιμο βεβαίως, δεν το έγραψε κανονικά.
Ο Κιμ έλαβε το επίτιμο διδακτορικό στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο HELP της Μαλαισίας. Η μικρή τελετή έλαβε χώρα στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στην Κουάλα Λουμπούρ στις αρχές Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Το σκεπτικό για την αναγόρευση του Κιμ σε επίτιμο διδάκτορα είναι «οι ακούραστες προσπάθειές του για την παιδεία στη χώρα του και για την ευημερία του λαού του». Το διδακτορικό το παρέδωσε στον Κιμ ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου, δρ Πολ Τσαν, ο οποίος δήλωσε ότι η κίνηση αυτή οφείλεται στην προσπάθεια «να χτιστεί μια γέφυρα για να φθάσει τον λαό».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Free Malaysia Today», ο Τσαν ελπίζει ότι το επίτιμο διδακτορικό θα ενθαρρύνει την συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες. «Είναι θέμα χρόνου», είπε. «Μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, η Μαλαισία θα συναλλάσσεται ίσως με τον κόσμο με πολλούς εποικοδομητικούς τρόπους».
Το Πανεπιστήμιο HELP της Μαλαισίας είναι ιδιωτικό και δεν θεωρείται ανάμεσα στα κορυφαία της χώρας.
Ο 30χρονος Κιμ είναι ο πιο νεαρός αρχηγός κράτους στον κόσμο. Κυβερνά τη Βόρεια Κορέα σαν δικτάτορας, πατάσσοντας βίαια όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους.