Υπόθεση μικρής «Μαρίας» και στο Δουβλίνο. Η ιρλανδική αστυνομία απομάκρυνε ένα επτάχρονο ξανθό κορίτσι με γαλάζια μάτια από οικογένεια Ρομά στο Τάλατ.

Κάτοικος της περιοχής, που παρατήρησε την εμφανισιακή διαφορά του επτάχρονου κοριτσιού σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ειδοποίησε την αστυνομία να διενεργήσει έρευνα.

Δύο Ρομά του οικισμού υποστήριξαν πως το επτάχρονο κορίτσι είναι παιδί τους, και έδειξαν στην αστυνομία έγγραφα, τα οποία ωστόσο δεν κρίθηκαν επαρκή.

Υποστήριξαν επίσης πως το παιδί είχε γεννηθεί στο νοσοκομείο Κόμπε του Δουβλίνου το 2006, αλλά το νοσοκομείο δεν διέθετε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να πιστοποιεί την ημερομηνία γέννησης.

Η ιρλανδική αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αποδείξεις ότι το επτάχρονο κορίτσι έχει απαχθεί.

Ωστόσο, βρίσκεται σε κρατικό κέντρο φροντίδας παιδιών, καθώς οι φερόμενοι ως γονείς της, που επιμένουν ότι το παιδί είναι δικό τους, δεν ήταν σε θέση να αποδείξουν την ταυτότητά της.

Το διαβατήριο που παρουσίασαν ήταν πολύ παλιό, ενώ ένα πιστοποιητικό γέννησης κρίθηκε «ανεπαρκές» από τις Αρχές.

Τα διεθνή μέσα συνδέουν την υπόθεση του επτάχρονου κοριτσιού με εκείνη της μικρής «Μαρίας» από τον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, που συνεχίζει να απασχολεί τον Τύπο διεθνώς.

Το παιδί είναι πολύ καλά στην υγεία του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διενεργηθεί εξέταση DNA για να διαπιστωθεί εάν όντως η επτάχρονη είναι παιδί των Ρομά με τους οποίους ζούσε.