O ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ-ουν εγκαινίασε προ ημερών ένα υδάτινο πάρκο λίγο έξω απ’ την πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ. Το Πάρκο Μουνσού άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, με κάθε μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στο, ούτως ή άλλως, φανταχτερό δικτατορικό και μιλιταριστικό καθεστώς της ασιατικής χώρας.
Στα εγκαίνια, τα οποία «ελαμπρύνθησαν» με στρατιωτική παρέλαση και τους παιάνες στρατιωτικής μπάντας, μίλησε κι ο πρωθυπουργός της Βόρειας Κορέας Πακ Πονγκ-τζου, ο οποίος τόνισε πως «το πάρκο αυτό αποδεικνύει πως όλοι οι πολίτες εκτελούν αμέσως το κάθε θέλημα του Κιμ Γιόνγκ Ουν. Το Μουνσού χτίστηκε χάρη στη διάθεση του προσωπικού του Λαϊκού Στρατού να εκτελεί με αφοσίωση κάθε έργο που θα του ανατεθεί. Το προσωπικό μας είναι ικανό μέχρι και βουνά να γκρεμίσει, αν του δοθεί τετοια διαταγή από τον ανώτατο ηγέτη μας». Με άλλα λόγια, το υδάτινο πάρκο το έχτισε ο στρατός του κληρονομικού δικτάτορα της Βόρειας Κορέας.

Μετά τα εγκαίνια, πλήθος κόσμου συνέρευσε μέσα στο πάρκο και άρχισε να χρησιμοποιεί τις πισίνες ή να ανεβοκατεβαίνει στις μεγάλες χρωματιστές νεροτσουλήθρες, με το καθεστώς να δημοσιοποιεί κατόπιν μια σειρά από φωτογραφίες που απεικονίζει παιδιά κάθε ηλικίας να διασκεδάζουν στις εγκαταστάσεις του Μουνσού. Φυσικά και δεν θα έλειπε και ένα γύψινο άγαλμα του πατέρα του Κιμ Γιονγκ-ουν, του εκλιπόντα Κιμ Γιόνγκ-ιλ, στο λόμπι μιας από τις μεγάλες πισίνες του πάρκου.
Ο 30χρονος ηγέτης αρέσκεται στο να κατασκευάζει τετοια μεγαλεπήβολα έργα, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πως φροντίζει για το λαό του. Πέρσι ειχε παρευρεθεί στα εγκαίνια ενός Δελφιναρίου, ενώ στα τελειώματα είναι και το πρώτο χειμερινό θέρετρο για σκι. Το θέρετρο, το οποίο κατασκευάζεται εδώ και περίπου 20 μήνες, θα έχει πίστες για σκι, αίθουσες εκδηλώσεων και υπερπολυτελή ξενοδοχεία και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ευελπιστεί ότι όχι μόνο θα δώσει ώθηση στην οικονομία της απομονωμένης χώρας αλλά θα βελτιώσει την εικόνα της στο εξωτερικό. Αρχικός στόχος του έργου -το κόστος του οποίου εκτιμάται στα 100 εκατ. δολάρια- είναι να κάνουν σκι οι αρκετοί λάτρεις του αθλήματος που ζουν στη χώρα αλλά και η προπόνηση των επαγγελματιών αθλητών για να φέρουν μετάλλια. Διακαής πόθος του Κιμ ωστόσο είναι να φιλοξενήσει η Β. Κορέα κάποια μεγάλη αθλητική διοργάνωση.