Για πολλούς οι διακοπές έχουν ήδη ξεκινήσει. Κι ενώ αρκετοί τουρίστες έχουν επιλέξει τους προορισμούς που θα επισκεφθούν, ο ΟΗΕ δημοσίευσε στοιχεία για την τουριστική κίνηση του 2012. Ποιος ήταν, λοιπόν, ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός;

Σύμφωνα με την έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ, στην πρώτη θέση βρέθηκε η Γαλλία με 83 εκατομμύρια επισκέπτες (αξίζει να αναφερθεί ότι ο πληθυσμός της χώρας είναι 66 εκατομμύρια).

Οι γαλλικές Άλπεις, αλλά και η πρόσβαση στη Μεσόγειο έκαναν τη Γαλλία ιδιαιτέρως δημοφιλή πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι ΗΠΑ με 67 εκατομμύρια τουρίστες (16 εκατομμύρια λιγότερους από τη Γαλλία), ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Κίνα (57,7 εκατομμύρια τουρίστες), η Ισπανία (57,7 εκατομμύρια) και η Ιταλία (46,4 εκατομμύρια).

Η Τουρκία βρίσκεται στην έκτη θέση με 35,7 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 17η θέση με 15,5 εκατομμύρια τουρίστες.

Ωστόσο, αν και η Γαλλία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός, αντιμετωπίζει δυσκολία στο να πείσει τους τουρίστες να ξοδέψουν χρήματα. Έτσι κάθε επισκέπτης ξοδεύει κατά μέσο όρο 645 δολάρια στη Γαλλία, ενώ στις ΗΠΑ ξοδεύει περισσότερα από 1.880 δολάρια.

Όσον αφορά την πόλη με τον μεγαλύτερο τουρισμό, αυτή -σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ- είναι η Μπανγκόκ με 15,98 εκατομμύρια επισκέπτες.

Ακολουθεί το Λονδίνο με 15,96 εκατομμύρια επισκέπτες και το Παρίσι με 13,92 εκατομμύρια.