Διαδήλωση συμπαράστασης στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι διοργανώνει το απόγευμα της Κυριακής (στις 18:00 τοπική ώρα) σε κεντρική πλατεία της Ρώμης η ιταλική κεντροδεξιά. Το βράδυ της Παρασκευής βουλευτές και γερουσιαστές της ιταλικής κεντροδεξιάς απείλησαν με παραίτηση στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στην υπόθεση Μπερλουσκόνι.

Οι Ρενάτο Σκιφάνι και Ρενάτο Μπρουνέττα, πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων της κεντροδεξιάς σε Γερουσία και Βουλή, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, για να του ζητήσουν να απονείμει χάρη στον Μπερλουσκόνι.

Πηγές της ιταλικής προεδρίας, ζητώντας να μείνουν ανώνυμες, επιβεβαιώνουν ότι το αίτημα απονομής χάριτος «δεν θα μπορέσει να ικανοποιηθεί». Ο πρόεδρος Ναπολιτάνο αναμένεται να επιστρέψει εντός της ημέρας από τις διακοπές του από θέρετρο κοντά στα σύνορα με την Αυστρία. Πιθανώς θα επιδιώξει να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του ιταλού πρώην υπουργού Πολιτισμού, στελέχους της κεντροδεξιάς, Σάντρο Μπόντι, ότι «η πολιτική είναι σε θέση να βρει κάποιες λύσεις ικανές να αποκαταστήσουν τη φυσιολογική ισορροπία ανάμεσα στις διάφορες θεσμοθετημένες εξουσίες και να εγγυηθούν την πολιτική δράση του ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας. Διαφορετικά, η Ιταλία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με μια μορφή εμφυλίου πολέμου η έκβαση του οποίου είναι για όλους άγνωστη».