Σε μία νέα υβριστική αναφορά του κατά της υπουργού αρμόδιας για την ενσωμάτωση των μεταναστών Σεσίλ Κιέντζε, ο γερουσιαστής της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά Ρομπέρτο Καλντερόλι δεν δίστασε να τη χαρακτηρίσει «ουραγκοτάγκο», προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του ιταλού πρωθυπουργού.

«Οποτε τη βλέπω μου έρχεται στον νου ένας ουραγκοτάγκος» δήλωσε ο Καλντερόλι αναφερόμενος στην ιταλίδα υπουργό, η οποία έλκει την καταγωγή της από το Κογκό, είναι μαύρη και είναι γιατρός στο επάγγελμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στελέχη της Λέγκας επιτίθενται φραστικά στην Κιέντζε. Στο παρελθόν την είχαν χαρακτηρίσει «μπόγκο -μπόγκο», με αναφορά σε αφρικανικούς χορούς.

Σε άμεση αντίδρασή της, η ιταλίδα υπουργός απάντησε ότι «δεν λαμβάνει υπόψη τα λόγια του Καλντερόλι και δεν τα θεωρεί προσωπική προσβολή, αλλά λυπάται για την εικόνα της Ιταλίας που καλλιεργείται στο εξωτερικό» από τις δηλώσεις του.

Παράλληλα, ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα αναφέρθηκε στην υπόθεση μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, υπογραμμίζοντας: «Οι δηλώσεις του Καλντερόλι ξεπέρασαν κάθε όριο και είναι σαφώς απαράδεκτες. Σεσίλ συνέχισε να εργάζεσαι, είμαστε όλοι στο πλευρό σου!».