Τουλάχιστον 23 άτομα μεταξύ των οποίων και τοπικά στελέχη του Κόμματος του Κογκρέσου, σκοτώθηκαν το Σάββατο από μαοϊκούς αντάρτες που είχαν στήσει ενέδρα σε ένα απομακρυσμένο κρατίδιο της κεντρικής Ινδίας.

Οι αντάρτες ανατίναξαν μια βόμβα προτού πυροβολήσουν με πολυβόλα τα οχήματα που μετέφεραν σε αυτοκινητοπομπή τα τοπικά στελέχη του Κόμματος του Κογκρέσου, τα οποία επέστρεφαν από μία πολιτική συγκέντρωση στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του Κόμματος του Κογκρέσου στο κρατίδιο αυτό, Ναντ Κουμάρ Πατέλ και ο γιος του απήχθησαν από τους αντάρτες και η τύχη τους αγνοείται μετά την επίθεση, δήλωσε ο υπεύθυνος επιχειρήσεων κατά των ανταρτών στο κρατίδιο Τσατιγκάρ.

Ο πρώην επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Βίντια Τσαράν Σούκλα, που τραυματίστηκε σοβαρά, είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η πρόεδρος του Κόμματος του Κογκρέσου σε εθνικό επίπεδο, Σόνια Γκάντι, καταδίκασε την επίθεση και δήλωσε συντετριμμένη για το ότι κάποιοι επιτίθενται εναντίον «ανθρώπων που είναι δεσμευμένοι στην πολιτική δράση».

Η ενέδρα στήθηκε σε δασώδη περιοχή του διαμερίσματος Τζαγκνταλπούρ, σε απόσταση 284 χιλιομέτρων από τη Ραϊπούρ, πρωτεύουσα του κρατιδίου.

Οι μαοϊκοί αντάρτες δραστηριοποιούνται στις αγροτικές περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Ινδίας.