από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Πυρπόλησαν τα σύμβολα της μεσαίας τάξης στη Στοκχόλμη

Η διεύρυνση της κοινωνικής ανισότητας, μεγαλύτερη από κάθε άλλο ανεπτυγμένο κράτος, «πυροδότησε» τις ταραχές στα προάστια της σουηδικής μητρόπολης
Πυρπόλησαν τα σύμβολα της μεσαίας τάξης στη Στοκχόλμη
Ολοσχερώς καμένα αυτοκίνητα σε προάστιο της Στοκχόλμης, αποτέλεσμα των ταραχών που προκάλεσαν ομάδες μεταναστών πρώτης και δεύτερης γενιάς
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Οι στόχοι που επέλεξαν οι μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς που συμμετείχαν στις ταραχές που συγκλόνισαν προάστια της Στοκχόλμης στη Σουηδία είναι ενδεικτικοί των μηχανισμών που πυροδότησαν την οργή τους. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε δύο σχολεία, μία βιβλιοθήκη, μία τράπεζα, έναν σταθμό μέσων μαζικής μεταφοράς και ένα αστυνομικό τμήμα. Επίσης πυρπόλησαν δεκάδες αυτοκίνητα. Δεν ήταν όμως ακριβές BMW ή Porsche. Ηταν απλά μικρομεσαία ΙΧ ή ελαφρά φορτηγά, οχήματα που χρησιμοποιούν καθημερινά οι άνθρωποι για τις μετακινήσεις και τις δουλειές τους.

Οι νεαροί διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους παιδιά μεταναστών, πυρπόλησαν μερικά από τα χαρακτηριστικά σύμβολα-εργαλεία της μεσαίας τάξης. Δηλαδή της τάξης από την οποία, όπως όλα δείχνουν, αισθάνονται πνιγηρά αποκλεισμένοι. Η σπίθα που άναψε τη φωτιά ήταν μια επιδρομή που οδήγησε στον θάνατο από αστυνομικούς ενός 79χρονου πορτογάλου μετανάστη ο οποίος ζούσε 30 χρόνια στη Σουηδία, παντρεμένος με Φινλανδή. Την περασμένη Κυριακή ο ηλικιωμένος ταμπουρώθηκε σπίτι του κρατώντας μαχαίρι, δεν άνοιγε σε κανέναν και απειλούσε όποιον τολμούσε να πλησιάσει. Προηγήθηκε - υπό συνθήκες που ακόμη ερευνώνται - η λογομαχία του στον δρόμο με ομάδα νεαρών. Πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι και τον σκότωσαν ισχυριζόμενοι ότι τους αντιστάθηκε.

Ακόμη και στην επί δεκαετίες εμβληματικά σοσιαλδημοκρατική Σουηδία, τη θεωρούμενη ως επίγειο παράδεισο του κράτους πρόνοιας, οι παρίες έχουν τα δικά τους «βασίλεια» στο περιθώριο της κοινωνίας. Πρόκειται για τις υποβαθμισμένες γειτονιές όπου κατοικούν μετανάστες, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει όλο και περισσότερο τα αδιέξοδα των γκρίζων προαστίων («μπανλιέ») γύρω από τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, όπου προκύπτουν συχνά ταραχές.

Στη Σουηδία ορισμένοι κάτοικοι αυτών των περιοχών δήλωσαν ότι οι νέοι εξοργίστηκαν για τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν και για το ότι τους μαστίζει η ανεργία. Μερικοί είπαν ότι επρόκειτο απλά για ζήτημα εγκληματικότητας και ότι «φταίνε οι γονείς που δεν ελέγχουν τα παιδιά τους καλύτερα». Υπήρξε επίσης ένας ευρέως διαδεδομένος ισχυρισμός ότι ο ισλαμικός φανατισμός κινητοποίησε κάποιους ταραξίες, αρκετοί από τους οποίους κατάγονται από μουσουλμανικές χώρες.

Ωστόσο υπάρχει κάτι βαθύτερο: ένα ολοένα διογκούμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην εύπορη Σουηδία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σε αυτή τη σκανδιναβική χώρα τα τελευταία 25 χρόνια καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση κοινωνικής ανισότητας από κάθε άλλο οικονομικά ανεπτυγμένο κράτος στον πλανήτη.

Οι μετανάστες και οι απόγονοί τους τείνουν να συναθροίζονται σε περιοχές όπως το Χούσμπι, τη γειτονιά δυτικά της Στοκχόλμης όπου ξεκίνησε η βία την Κυριακή, με τη φονική επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι όπου είχε κλειστεί ο 79χρονος Πορτογάλος. Περίπου το 80% των 11.000 κατοίκων του Χούσμπι είναι μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς.

Στη Σουηδία των 9,5 εκατομμυρίων κατοίκων, περίπου το 15% του πληθυσμού είναι άνθρωποι γεννημένοι στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια η εισροή μεταναστών προέρχεται κυρίως από εμπόλεμες ζώνες όπως το Ιράκ, η Σομαλία, η πρώην Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και η Συρία. Το 2012 η Σουηδία δέχτηκε 44.000 ξένους που ζήτησαν άσυλο, αριθμός αυξημένος κατά 50% σε σχέση με το 2011.

Η άνοδος του ακροδεξιού και ρατσιστικού κόμματος των Σουηδών Δημοκρατών, το οποίο ζητεί να απαγορευτεί η κυκλοφορία το βράδυ στις γειτονιές των μεταναστών ως «λύση» για τα κρούσματα βίας, έχει πολώσει τους Σουηδούς. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ακόμη ότι η πλειοψηφία τίθεται υπέρ της μετανάστευσης υπό τους όρους που ορίζει η νομοθεσία, παρ' ότι τα σχετικά ποσοστά μειώνονται. Εχει πλέον δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο σουηδικό πρόβλημα. Η Στοκχόλμη  είχε τη φήμη της πιο γενναιόδωρης πρωτεύουσας για τους ξένους, τώρα όμως είναι εμφανές ότι κάτι δεν πάει καλά.

«Η κυβέρνηση όφειλε να γνωρίζει ότι οι μετανάστες που έφταναν για χρόνια χωρίς να διαθέτουν επαρκή μόρφωση είχαν πολλές πιθανότητες να παραμείνουν άνεργοι. Τώρα χρειάζεται να επενδυθούν πολλά χρήματα στους μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς αυτής της κατηγορίας ώστε να εξασφαλιστεί ότι τουλάχιστον θα μάθουν σουηδικά. Ομως δυστυχώς η γενιά των γονιών τους, πιστεύω, είναι χαμένη υπόθεση σε επίπεδο ενσωμάτωσης» σχολίασε, με αφορμή τις πρόσφατες ταραχές, ο σουηδός κοινωνικός ανθρωπολόγος Αγε Κάρλμπομ.

Τα επίσημα στοιχεία της Eurostat (για το έτος 2010) δείχνουν ότι στη Σουηδία διαβιούν 1,33 εκατομμύρια άνθρωποι γεννημένοι στο εξωτερικό. Από αυτούς οι 477.000 (ποσοστό 5,1% του συνολικού πληθυσμού) γεννήθηκαν σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι 859 000 (ποσοστό 9,2%) εκτός ΕΕ. Η πολυπληθέστερη κοινότητα μεταναστών είναι οι Φινλανδοί (172.218), ακολουθούν οι προερχόμενοι από την πρώην Γιουγκοσλαβία (152.268), στην τρίτη θέση είναι οι Ιρακινοί (117.919), στην τέταρτη οι Πολωνοί (67.518) και στην πέμπτη οι Ιρανοί (59.922).

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 24 Μαΐου 2013


HeliosPlus
Κόσμος περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στοκχόλμη: 5η συνεχόμενη νύχτα συγκρούσεων και ταραχών 
Στοκχόλμη: Περιορισμένα τα επεισόδια τη νύχτα της Κυριακής 
 
 
σχόλια (42)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Αναρωτιέμαι... | 26/05/2013 10:48
  όλοι οι χρυσαυγίτες, βήμα διαβάζουν;;;
  Ανώνυμος / η
  απάντηση1129
   
   
   
  Υποκρισία και άγνοια... | 26/05/2013 04:40
  Τα ίδια και χειρότερα έκαναν οι χριστιανοί ορθόδοξοι Σέρβοι με έλληνες μισθοφόρους στον Γιουγκοσλαβικό εμφύλιο. Οι ορθόδοξοι έσφαξαν στη Σρεμπρένιτσα και το Σεράγιεβο, μετά οι καθολικοί απάντησαν στην Κράϊνα και πάει λέγοντας. Η Σουηδία βοηθάει (πολιτικά και υλικά) την εξέγερση των κατσαπλιάδων στη Συρία, πράγμα που έχει χειροτερεύσει το πρόβλημα της μετανάστευσης. Εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί και πόσοι άλλοι εκτοπισμένοι... Άρα, παρά την προπαγάνδα των ναζιστών, το πρόβλημα είναι όταν φονταμενταλιστές ανώμαλοι οπλίζονται και αφήνονται ελεύθεροι να σφάξουν. Η θρησκεία είναι το μέσο, όχι η αιτία.
  Papatsakalos
  απάντηση738
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ EΛΛΗΝΕΣ! | 26/05/2013 04:04
  Σε λίγο και στην Πατρίδα μας... Έξω οι ξένοι από την Ελλάδα μας, μαζί με τους υποστηριχτές τους αναρχο-συριζο-κουκουέδες και καπιταλιστές!!!! Να ξεβρωμίσει ο τόπος..! Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ EΛΛΗΝΕΣ! ΤΕΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!
  TOM
  απάντηση3024
   
   
   
  Όχι σε τέτοια πολυπολιτισμικότητα | 25/05/2013 22:50
  Δυστυχώς δεν είναι εφικτή η συμβίωση με άτομα προερχόμενα από τόσο διαφορετικές κουλτούρες κυρίως μουσουλμανικής θρησκείας. Δεν πρόκειται για ρατσισμό, αλλά όπου και αν βρίσκονται οι μουσουλμάνοι μετανάστες δημιουργούν προβλήματα και από ένα σημείο και μετά πραγματικά επιτίθενται με βάρβαρο τρόπο στις κοινωνίες που τους φιλοξενούν. Μπορεί να έχουν ένα βουνό δίκαιο για τις συνθήκες που μεγάλωσαν, αλλά δεν είναι δυνατό γιαυτόν τον λόγο να ανεχόμαστε τον επιθετικό τρόπο ενάντια στις δυτικές κοινωνίες από αυτούς τους ανθρώπους. Η εμμονή στον πολυπολιτισμό εκλαμβάνεται από αυτούς ως ανοχή ή και φόβος μας. Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσει άμεσα η ανάκληση των αδειών παραμονής τους. Πρίν είναι αργά.
  Ευρωπαίος
  απάντηση4411
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Δεν γινετε στη Σουηδια και θα γινει εδω... | 25/05/2013 22:02
  Αποδεινειετε περιτρανα πως οι ανθρωποι δεν ειναι συμβατοι με εμας. Ακομα και στη Σουηδια οπου λαμβανουν επιδοματα οικογενειακος και υπαρχουν πολυ καλα συστηματα για να μπορεσουν να εξελιχθουν σε αναλογο βαθμο των Σουηδων, προνομιο που Ελληνιδα μανα θα εδεινε το δεξι της χερι για το εχουνε τα παιδια της, βλεπουμε πως δεν λειτουργει το πραγμα. Ο λογος που αυτοι ειναι και εδω ειναι αλλος, και καμμια σχεση με ενσωματωση και ειρηνη εχει. Και υπαρχουν ανθρωποι εδω που νομιζουν πως ολα θα πανε καλα. Απλα θα μας σφαξουνε στο ονομα του Αλλαχ μια μερα. Θα το δεχτουμε ;
  Λεωνιδας Κ
  απάντηση3511
   
   
  νεαροί διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους παιδιά μεταναστών | 25/05/2013 21:46
  . Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε δύο σχολεία, μία βιβλιοθήκη, μία τράπεζα, έναν σταθμό μέσων μαζικής μεταφοράς και ένα αστυνομικό τμήμα. Επίσης πυρπόλησαν δεκάδες αυτοκίνητα.?Αυτο βρηκατε να γραψετε?ο νομος δεν ψηφιστηκε ακομα μην φοβαστε εκφραστειτε ελευθερα!Δηλ.ειπαν να αναθερμανουν τις σχεσεις τους με τους γηγενεις που ξηλωνονται στην εφορια για να παιρνουν οι ισλαμοκηφηνες τα επιδοματα τους ...Θα καει το μυαλο μας ελεος!Πες πως εχουν τα δικια τους.Στην Ελλαδα με 30%ανεργια και χωρις επιδοματα τι πρεπει να μας κανουν?να μας παρουν το σκαλπ να μας βρασουν και να πιουν το ζουμι μας? σας διαβαζουν και Ελληνες λιγο σεβασμος.
  iack
  απάντηση298
   
   
   
  Αφόρητη μπουρδολογία | 25/05/2013 21:01
  Οι ανισότητες, η κακιά κοινωνία, τα ακριβά αμάξια, οι αδικίες. Πάντα υπάρχει μία δικαιολογία για εσάς τους αριστερούς μπουρδολόγους. ΠΟΤΕ όμως δέν περιγράφετε την πραγματικότητα: Μια μάζα ανένταχτων, τεμπέληδων, ένας όχλος επιθετικών και φανατισμένων που ουδεμία πρόθεση έχουν να ενταχτούν στην κοινωνία ή να ζήσουν σύμφωνα με τους νόμους. Την ίδια ιστορία ακούσαμε και για τις ταραχές στην Αγγλία, στην Γαλλία, στην Ελλάδα. Φταίνε λέει τα γκέττο. Μόνοι τους δημιουργήσανε τα γκέττο! Φταίει λέει το γεγονός ότι είναι ανένταχτοι! Μα αυτοί δέν θέλουν να ενταχθούν! Πώς γίνεται άλλών θρησκειών και πολιτισμού μετανάστες να έχουν ενταχθεί μία χαρά; Δέν μασάμε κουτόχορτο πλέον ισοπεδοτές της λογικής!!
  Provokator
  απάντηση3712
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  KOINONIKES ANISOTHTES?..MALLON OXI | 25/05/2013 19:38
  KOINONIKES ANISOTHTES KYRIOI TOY BHMATOS YPHRXAN STHN SOUHDIA,APO YDRYSEOS TOY KRATOUS AYTOU..OI FTOXOI SOUHDOI ANERXONTAN STO 25%,SYMFONA ME EPISHMA STOIXEIA,ALLA TETOIA XALIA KAI TETOIES KATASTROFES DEN SYNEBHSAN POTE! O LOGOS DIOTI MEXRI PROTINOS DEN YPHRXE O MEGALOS ARI8MOS LA8ROMETANASTON KAI ALLON KSENOGENON STOIXEION STH XORA AYTH! H EISROH LOIPON KSENON STOIXEION KAI ALOFYLLON,H ALLIOS TO LEGOMENO MEGA ONEIRO TOY POLYPOLITISMOU,EINAI YPEY8YNO GIA TIS APISTEYTES KATASTROFES STHN ANEKA8EN PROHGMENH KAI EIRHNIKH AYTH XORA KAI OXI OI FLYARIES PERI KOINONIKHS ANISOTHTAS..OI FTOXOI SOUHDOI POTE DEN EKDHLO8HKAN H DIAMARTYRH8HKAN OS KANIBALOI!
  kostas
  απάντηση7025
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ουτε αναμεταξυ τους δεν μπορουν να ζησουν | 25/05/2013 18:06
  Στην Ελλαδα τα σπιτια μας ειναι ιδιωτικα.Στη Σουηδια ειναι περιπου κρατικα.Οι μουσουλμανοι λογο θρησκειας δεν επιτρεπετε να πληρωνουν επιτοκιο και ετσι δεν μπορουν να αγορασουν κατοικια οπου θελουν.Φυσικα να βρουν ενοικιαζομενο σπιτι σε κεντρο δεν υπαρχει περιπτωση γιατι το κεντρο της στοκχολμης δεν ειναι σαν τη κυψελη, αλλα μια πολυ ωραια ακριβη σουηδικη περιοχη που δεν θελει μουσουλμανους.Ετσι μενουν σε περιοχες απομακρυσμενες και ολο και πιο μουσουλμανικοποιημενες.Τα μαγαζια διωχθηκαν εκτος αυτα του μουσουλμανικου τυπου, που σημαινει χαλαλ και μπουρκες.Η σουηδια τους πληρωνει ολους αυτους αλλα φυσικα η βαρεμαρα και απομονωση μεγαλη. Ετσι ειναι οταν η θρησκεια δεν σε αφηνει να εσωματωθεις
  Σβενσονας
  απάντηση8819
   
   
  Ανθρωποι , και τρόπος διβίωσης αυτών. | 25/05/2013 16:15
  Για να προκύψει κάποια ουσιαστική μεταβολή στις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων δέν είναι θέμα κρατών μόνον ,αλλά ολοκλήρου τόυ πλανήτη., Δημηουργίθηκε ο Ο.Η.Ε αλλά πρέπει να αναθεωρηθύν ο ι σκοποί, οι επιδιώξεις και οι ενέργειες ...!!
  Γεώργιος θαλασινός
  απάντηση318
   
   
   
  Σουηδία, | 25/05/2013 15:40
  Δεν υπάρχουν φτωχικές γειτονιές στην Σουηδία, ούτε ανισότητες, παρότι το κράτος κάνει τα πάντα για να ενσωματώσει τους αφροασιάτες με επιδόματα, κίνητρα σπουδών και τα πάντα, αυτοί ικανοποιούνται με τα επιδόματα της ανεργίας και καθότι είναι πολυμελές οικογένειες, τα επιδόματα ανέρχονται σε μεγάλα ποσά, αλλά, οι μουσουλμάνοι διδάσκονται να μισούν τον ευρωπαίο και λευκό! Οι σιωνιστές προωθούν τον πόλεμο μεταξύ Ευρωπαίων και μουσουλμάνων.
  Zaglos
  απάντηση7631
  Απαντήσεις  4 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Noμιζω οτι ειναι επιεικως | 25/05/2013 15:29
  υποκριτικο να μιλαμε μονο για το οικονομικο χασμα αποδιδωντας εμμεσως τις οποιες ανισοτητες στη μορφωση αποκλειστικα σε αυτο. Καλο ειναι να αρχισουμε να μιλαμε ανοιχτα πλεον και την ακροδεξια και φασιστικη φυση του Ισλαμ και οχι να κανουμε την παπια. Δεν ειναι μονο θεμα οικονομικο. Μπορει να μην ειναι ευκολο να προτεινουμε λυση, οπως συμβαινει με το οικονομικο θεμα, αλλα καλο εινια να αρχισουμε να μιλαμε και γι αυτο
  Gguu
  απάντηση10019
   
   
  Να ξεκαθαρισουμε καποια | 25/05/2013 15:15
  πραγματα. Απο το να εχω αυτους να καινε αυτοκινητα προτιμω να ανεχομαι καποιες πραξεις των ΧΑυγητων που δεν εγκρινω. Για να ειμαστε εξηγημενοι και να μην αναρρωτιεστε γιατι ανεβαινει η ΧΑ. Ειμαι δημοκρατης και δυτικος και ονειρευομαι μια κοινωνια δυτικων αρχων και δημοκρατικη. Απο τη στιγμη που καποιος δεν το σεβαστει, δεν θα σεβαστω κι εγω καμμια απο τις αρχες μου και θα επιλεξω μα αυστηρα ιδιοτελη κριτηρια. Οκ??
  Gguu
  απάντηση8437
   
   
   
  kyriakos | 25/05/2013 15:01
  Που ειναι τα τουρκογυφτακια (σοβαροφανη παντα) που δεχονται κριτικες απο το Θωρ και αλλες φυλες που προσπαθουν, κι εχουν σε μεγαλο βαθμο, καταφερει να μας πεισουν οτι εχουν πλεον κατεβει απο τα δεντρα και οτι ειναι και καλυτεροι απο εμας. Μηπως τα τουρκογυφτακια δουλευουν γι αυτους αποχαυνωνοντας το κοσμο μας, ωστε αυτα που λεει ο Θωρ να φτασουν να ειναι αληθινα; Το δικο μας το μαγαζι ειναι και το ξερει ΟΛΟΣ ο κοσμος. Οταν εβριζαν το δικο μας ηταν το δικο τους καλο;;; Ολα αυτα που συμβαινουν σ' αυτες τις χωρες προεκυψαν πριν απο μια βδομαδα; Η ειναι πικρα και μισος δεκαετιων; Και γιατι δεχομασταν αυτα που μας ελεγαν τοσα χρονια οταν το δικο τους καρκινοβατουσε;
  kyriakos
  απάντηση2113
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Η ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ | 25/05/2013 14:21
  Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΚΕΤΑ ΒΙΑΙΟ" ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ,"και τους ποιο ελιτιστες Κομμα των Σουηδων πρωην ΕΘΝΙΚΟΣΣΟΣΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΣΥΜΒΟΛΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕς ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ιρανους και αλλους ξενους σαν εκπροσωπους αλλα και ενα Εβραιο στην ηγεσια.Ειναι κατα του Ισλαμ και υπερ της μειωσης της μεταναστευσης απο κυριως Μουσουλμανικα κρατη και υπερ της ΑΦΟΜΕΙΩΣΗς κατι που απεχθανονται οι ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΣΙΑΛΙΣΤΕς .Υπαρχει και το ΕΘΝΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ που ειναι πρωην κομματι των Σουηδων δημοκρατων που αποσπασθηκε και εφτιαξαν εθνοπλουραλιστικο κομμα..Και αυτοι εχουν ξενους στην ηγεσια οπως απο Τσεχια αλλα και Ελλαδα..
  ΤΟΥς ΣΔ ψηφιζουν και πολλοι μεταναστες
  απάντηση136
   
   
  Μη γένοιτο! | 25/05/2013 14:17
  Οι περισσότεροι μετανάστες στην Ελλάδα ακόμη δεν ξέρουν τη διάρθρωση της κοινωνίας μας και τις λειτουργίες της.' Οταν οι Αλβανοί πρωτοήρθαν στη χώρα μας, απλώς έκλεβαν παπούτσια από τις εξώπορτες, ώσπου έμαθαν ότι υπάρχουν βενζινάδικα,τράπεζες κλπ.Δεν κατηγορώ τους Αλβανούς, αντιθέτως μάλιστα τους υποστηρίζω και θεωρώ ότι με κατάλληλη "διαχείρηση" και αποδοχή τους μπορούν να αιμοδοτήσουν το έθνος μας, τώρα μάλιστα που η νεολαία μας φυλλοροεί... Αλλά πάντως η αλήθεια είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσει να αντέξει η Ελλάδα τόσο όγκο μεταναστών, όταν αυτοί, ενώ θα ξέρουν τις λειτουργίες της κοινωνίας μας δεν θα έχουν τα οικονομικά μέσα συμμετοχής σε αυτές.Προμηνύεται αφάνταστο κακό!
  Φωνή βοώντος
  απάντηση625
   
   
  Ρε παιδιά απλά αριθμητική είναι!! Διορθώστε!! | 25/05/2013 13:49
  Περίπου 35,7% γεννήθηκαν σε χώρες της ΕΕ και το υπόλοιπο περίπου 64,6% (υπάρχουν προφανέστατα στρογγυλοποιήσεις) γεννήθηκαν εκτός ΕΕ.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση171
   
   
   
  Η Σουηδική Χρυση Αυγη... | 25/05/2013 13:37
  Δεν γράφετε όμως ότι το Σουηδικό Δημοκρατικό κόμμα, το οποιο εχει παρομοιες θεσεις με τη Χρυση Αυγη και θελει να σταματησει την εισοδο μεταναστων είναι πλέον στην Τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις. Κατα τα αλλα μονο η Χρυση Αυγη έχει αντι μεταναστευτική πολιτική και είναι κακό κόμμα, ενω το Αγγλικό ΒΝP, το κόμμα της Λεπεν που είχε έρθει δεύτερο στις εκλογές και πολλά αλλα κόμματα στην υπόλοιπη Ευρώπη που αντιτίθενται στην μετανάστευση αφροασιατων στις χώρες τους δεν μετρούν. Υπάρχει μια ενορχηστρωμένη συκοφάντηση της Χρυσής Αυγής απο το αναρχοκουμουνιστικο παρακράτος και συνεχής προπαγάνδα υπέρ των λαθρομεταναστών. Το Βήμα ανα πάσα χρονική στιγμή έχει 5 άρθρα υπέρ των λαθρομεταναστών...
  Δημήτρης
  απάντηση10353
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ξύπνηστε συνέλληνες | 25/05/2013 13:21
  Η πλουσια Σουηδια έχει συνολικά 1 εκατομμύριο μεταναστών συμπεριλαμβανομένων και των ευρωπαίως. Φανταστείτε τι έχει να γίνει στην Ελλάδα στα επόμενα 10,20,30 χρόνια με τα 3 εκατομμύρια μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που έχουν έρθει στην πατρίδα μας παράνομα. Εδω σήμερα κλεβουν τα παντα, ακομη και μεταλλα απο τους πυλώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να καταρρέουν, μεταλλα απο φρεατια, σκοτώνουν τους ηλικιωμένους κλέβουν τις δουλειές των μεροκαματιαρηδων ελλήνων, βιάζουν Ελληνίδες και σκοτώνουν ανθρώπους για μια φωτογραφική μηχανή.Και απο πάνω η Αριστερά θέλει να μας φιμωσει για να μη μιλάμε για το πρόβλημα.Πρεπει να εφαρμοστεί ο νόμος και να απελαθουν με κάθε τροπο οι λαθρομετανάστες απο τη χώρα μας
  Πατριώτης
  απάντηση16433
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-