Την πρώτη του έξοδο μετά το περιστατικό του φόνου της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ από τον ίδιο, μια υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, πραγματοποίησε ο Όσκαρ Πιστόριους, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

Το Σάββατο θεάθηκε σε εστιατόριο στο Γιοχάνεσμπουργκ με φίλους δικούς του και της Ρίβα, κάνοντας την πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύλληψή του στις 14 Φεβρουαρίου.

Τα νοτιοαφρικανικά μέσα αναφέρουν ότι έμοιαζε ήρεμος αν και δεν έμεινε για πολύ στο χώρο. Αργότερα φαίνεται ότι πήγε σε άλλο εστιατόριο και ούτε εκεί δεν έμεινε για πολύ.

Ο Πιστόριους φαινόταν να φλερτάρει κιόλας, είπε ένας μάλλον ενοχλημένος αυτόπτης στους νοτιοαφρικανικούς Sunday Times.

Παράλληλα, άλλα δημοσιεύματα τον φέρνουν να επιστρέφει σταδιακά και στην προπόνηση.

Ο αθλητής πριν από αυτή την εμφάνιση έμενε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, περνώντας το χρόνο του με συγγενείς. Σύμφωνα με την οικογένειά του πρόσφατα βρέθηκε και με φίλους που είχαν με τη Ρίβα και συζήτησε μαζί τους.

Ο Πιστόριους υποστηρίζει ότι σκότωσε την φίλη του Ρίβα Στέενκαμπ κατά λάθος, νομίζοντας ότι πρόκειται για εισβολές στο σπίτι του.

Η δίκη θα αρχίσει στις 4 Ιουνίου. Ο Πιστόριους βαρύνεται με κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης και μπορεί να καταδικαστεί ακόμα και σε ισόβια αν βρεθεί ένοχος.