Βρετανός αστυνομικός που έγραψε σειρά τουίτ στα οποία επέχαιρε για τον θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ παραιτήθηκε από τη θέση του στην Μητροπολιτική Αστυνομία.

Ο θάνατος της πρώην πρωθυπουργού «άργησε 87 χρόνια» έγραφε ο Τζέρεμι Σκοτ σε ένα από αυτά ενώ σε άλλο ευχήθηκε το τέλος της να ήταν «οδυνηρό και εξευτελιστικό».

«Ο κόσμος είναι πλέον καλύτερος», ο θάνατος της Θάτσερ «θαυμάσια είδηση» έγραψε ακόμη και ευχήθηκε να πάρουν σειρά ο πρωθυπουργός Κάμερον, ο υπουργός Οικονομικών Όσμπορν και η υπουργός Εσωτερικό Μέι.

Όταν το θέμα δημοσιοποιήθηκε, ο αστυνομικός πήγε το ζήτημα στην Διέυθυνση Επαγγλεματικών Προτύπων. Η παραίτηση που υπέβαλε έγινε αμέσως δεκτή, πριν η αστυνομία τον θέσει σε διαθεσιμότητα.

Πρόκειται για «εντελώς απαράδεκτη» συμπεριφορά, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας λέγοντας ότι είναι σωστό ότι ο Σκοτ παραιτήθηκε.

Ο θάνατος της Θάτσερ προκάλεσε αυθόρμητα πάρτι στη Βρετανία, ιδίως σε πόλεις και περιοχές που δοκιμάστηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από την πολιτική της.

Η κηδεία της πρώην πρωθυπουργού θα γίνει την Τετάρτη.