Πολιτική ομάδα με πλατφόρμα την επικείμενη αμερικανική μεταρρύθμιση στο μεταναστευτικό, την στροφή σε μία παιδεία με μεγαλύτερο προσανατολισμό στην τεχνολογία και τις επενδύσεις στην επιστημονική έρευνα ξεκίνησε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook.

Ο φορέας ονομάζεται fwd.us (forward us -«προωθείστε μας») και έχει την στήριξη ηγετών άλλων αμερικανικών γιγάντων της πληροφορικής.

Στο μεταναστευτικό, η ομάδα τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων σε ένα νέο πλαίσιο που θα δίνει δυνατότητα στους μέχρι των ημι-παράνομους μετανάστες να αποκτήσουν την αμερικανική υπηκοότητα -συζήτηση που έχει αναζωπυρωθεί στην Ουάσινγκτον.

«Για χώρα μεταναστών, έχουμε πολύ περίεργη μεταναστευτική πολιτική» ανέφερε ο Ζάκερμπεργκ, λέγοντας πως οι άξονες ενός νέου πλαισίου θα έπρεπε να είναι η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, η πρόβλεψη για μία οδό που θα καταλήγει στην ιθαγένεια και η προσέλκυση ξένων υψηλών προσόντων.

Στην «ιδρυτική διακήρυξη» της ομάδας, σε άρθρο του Ζάκερμπεργκ στη Washington Post, υπογραμμίζεται επίσης η σημασία υψηλότερων στάνταρ στην εκπαίδευση και αυξημένο βάρος στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανολογία και τα μαθηματικά.

Το fwd.us στηρίζουν μεταξύ άλλων ο CEO του LinkedIn Ρέιντ Χόφμαν, η Ρούτσι Σανγκβί του Dropbox, ο Τζο Γκριν του causes.com ενώ οικονομική στήριξη -σε ύψος που δεν γνωστοποιήθηκε- έχει έρθει και από τον πρόεδρο της Google Έρικ Σμιτ, τον Ρίντ Χέιστινγκς του Netflix και τη Μαρίσα Μέγερ της Yahoo.